L'Ajuntament de Girona acomiada Cuca Mascort

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha decidit suspendre el ple i fer un acte de reconeixement

Familiars, amics, polítics i ciutadans han omplert aquest vespre la sala de plens de l'Ajuntament de Girona per mostrar el seu reconeixement i acomiadar la regidora popular i periodista Cuca Mascort. Un ram de flors presidia la cadira on habitualment Mascort s'asseia al ple i tots els regidors, dempeus, han escoltat les paraules de comiat de l'alcalde.

Puigdemont ha explicat que ha decidit suspendre el ple com a senyal de respecte a la regidora, a la seva família, al grup municipal del PPC i a la "bona gent de Girona que se sent plena de tristesa per la seva pèrdua". Segons Puigdemont, els dos anys i mig que Mascort ha estar regidora a Girona ha actuat de manera "honesta i lleial". L'alcalde, que s'ha dirigit a la família en nom de tots els regidors, ha assegurat que tots han sentit la mort de la seva companya i n'ha destacat que era una persona "propera, oberta i empàtica".

"Tots sentim que ens falta algú amb qui comptàvem, sigui per coincidir o per discrepar civilitzadament", ha manifestat Puigdemont, que ha remarcat el caràcter treballador i lluitador de la periodista. Després de les seves paraules, els assistents a l'acte han guardat un minut de silenci.

Després, la portaveu del grup PPC, Concepció Veray -acompanyada de l'alcalde- ha entregat les flors que reposaven davant la cadira de Mascort al seu home i a la seva filla. També els ha acompanyat el secretari general del PPC, Jordi Cornet. Durant tot el dia d'avui l'ajuntament ha posat a disposició dels ciutadans un llibre de condol per deixar-hi plasmats missatges en record de la regidora.

Cuca Mascort ha mort als 56 anys a causa d'un càncer. Durant la seva trajectòria com a periodista havia treballat a diversos mitjans com Europa Press, 'El Correu Català', 'Avui', 'El País', 'ABC' i va ser Cap de Comunicació d'Antena3 TV a Catalunya. Des del 2001, va emprendre el projecte personal de tirar endavant una revista dedicada al sector del turisme i l'hostaleria, el 'Top Girona', que ella mateixa dirigia.

El 2011, i de la mà del PPC, va fer el salt a la política i va aconseguir entrar com a regidora a l'Ajuntament de Girona. També havia tingut responsabilitats al Consell Comarcal del Gironès i tenia representació a consorcis i fundacions vinculats a l'ajuntament.