Mor als 56 anys la periodista i regidora del PP a Girona Cuca Mascort

Havia treballat a diversos mitjans i havia fundat la revista 'Top Girona' el 2001

La periodista i regidora del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Girona, Cuca Mascort, ha mort aquest diumenge a causa d'un càncer. Amb 56 anys, Mascort havia treballat a diversos mitjans -entre ells 'El País', Antena 3, 'ABC' o Europa Press- i des del 2001 era la directora de la revista Top Girona, que ella mateixa havia fundat.

El 2011 va fer el salt a la política i va ser número 2 a la candidatura del PP a Girona. Des de llavors, era regidora pels populars, consellera portaveu del partit al Consell Comarcal del Gironès i membre del Comitè Executiu del PP des del 2012. Mascort va ser diagnosticada de càncer a finals del 2013 i, poques setmanes després, ha mort a l'Hospital Josep Trueta de Girona. La periodista i regidora popular va morir diumenge a causa d'un càncer que li havien detectat a finals d'any i que ja l'havia obligat a abandonar bona part de les seves responsabilitats. En els darrers dos plens, no va poder ocupar la seva cadira a causa del fort tractament que estava rebent.

Nascuda a Barcelona el 15 de setembre de 1957, era llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant la seva trajectòria com a periodista havia treballat a diversos mitjans com Europa Press, 'El Correu Català', 'Avui', 'El País', 'ABC' i va ser Cap de Comunicació d'Antena3 TV a Catalunya.

Des del 2001, va emprendre el projecte personal de tirar endavant una revista dedicada al sector del turisme i l'hostaleria, el 'Top Girona', que ella mateixa dirigia.

El 2011 va fer el salt a la política i va entrar a formar part de la llista dels populars a Girona, de la mà de la portaveu Concepció Veray. En aquelles eleccions, el PP va passar d'un a dos regidors i, per tant, Mascort es va convertir en regidora al plenari de la capital.

Va ser vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès des d'abril del 2012 fins el febrer del 2013 i actualment era consellera portaveu del PP. Des del desembre de 2011 era la coordinadora de formació del PP a Girona i secretària de turisme i Coordinadora de la Fundació Col·labora del PP des de l'octubre del 2011 i membre del Comitè Executiu del PP des de l'any 2012.

Acte de condol

L’Ajuntament de Girona ha decidit suspendre la sessió del Ple municipal ordinari corresponent al mes de febrer prevista per avui al vespre.

A les vuit del vespre, l’Ajuntament de Girona farà un acte institucional de condol amb motiu de la defunció de la regidora de PPC, Cuca Mascort, al Saló de Plens del consistori.

A més, de les 12 del migdia fins a les vuit del vespre, l’Ajuntament de Girona posarà a disposició de la ciutadania un llibre de condol per deixar un missatge en record de la regidora. El llibre s’ubicarà al Saló de Plens municipal.