Xiulada dels funcionaris de justícia gironins contra les retallades

Els manifestants denuncien que són els treballadors "pitjors pagats" de tot Espanya

Uns 30 funcionaris de justícia de Girona s'han concentrat aquest divendres al matí a les portes del Palau de Justícia de la ciutat en una acció reivindicativa per denunciar les retallades de sou que pateix el sector. Els manifestants, que han estat xiulant i fent sonar diverses botzines durant un quart d'hora, han criticat durament les últimes retallades imposades des de la Generalitat. "Som els únics funcionaris de justícia de tot Espanya a qui han tret una paga extra", ha explicat el president de la Junta de Personal, Pere Haro. Segons el president, els funcionaris de justícia catalans són els "pitjor pagats" de tot l'Estat. El sector farà noves mobilitzacions el 27 de febrer i el 27 de març.

Matí de mobilitzacions entre els funcionaris de justícia gironins. A les deu en punt una vuitantena de treballadors s'han concentrat a les portes dels Jutjats de Girona per denunciar les retallades imposades des de la Generalitat de Catalunya.

A les onze del matí uns trenta funcionaris també s'han concentrat al Palau de Justícia de Girona on han fet sonar xiulets i botzines durant més d'un quart d'hora. Les dues accions reivindicatives estaven organitzades pels sindicats CCOO, CSIF, STAJ i UGT i volien denunciar les retallades que pateixen els funcionaris de justícia catalans. "Volem alçar la veu en contra les retallades que patim des del 2010, tant de l'Estat com de la Generalitat de Catalunya", ha explicat el president de la Junta de Personal, Pere Haro.

Els manifestants han carregat durament contra la retallada d'una paga extra que ha imposat la Generalitat. "És injust perquè no som funcionaris del Govern, des del 2010 ja patim una reducció de sou de més del 5% i som els funcionaris de justícia pitjor pagats de tot Espanya", ha denunciat Haro. Actualment, tot i que orgànicament els funcionaris de justícia depenen del govern espanyol, és la Generalitat qui els paga el sou. Per aquest motiu, mentre que a la resta de l'Estat aquest any no s'ha aplicat cap retallada, a Catalunya se'ls ha tret una paga extra com a tots els treballadors públics de la Generalitat. "Això no passa a altres comunitats", ha lamentat el president.

En principi, els sindicats i els funcionaris de justícia gironins tenen previst realitzar noves mobilitzacions el 27 de febrer i el 27 de març al Palau de Justícia de Girona i als Jutjats de la ciutat. "Continuarem manifestant-nos fins que el Govern no aturi les retallades", ha assegurat Haro. En aquest sentit, el president ha explicat que és "impossible" negociar amb el Govern i ha assegurat que el sector ha presentat recursos i demandes davant totes les retallades que se'ls ha aplicat des del 2010. "Hem presentat demandes, recursos i hem impugnat totes les retallades davant del Tribunal Superior de Justícia, ara veurem si són legals", ha conclòs.