Els tres locals de nit clausurats a Platja d'Aro podran tornar a obrir

La magistrada obliga a pagar les costes als veïns que van demandar els negocis per sorolls

El jutjat contenciós-administratiu número 2 de Girona ha emès una interlocutòria on estableix que els tres locals d'oci nocturn clausurats des de fa vuit mesos a Platja d'Aro (Baix Empordà) poden tornar a obrir. La decisió ja és vigent ja que la magistrada requereix a l'ajuntament de la localitat que "tregui immediatament" el precinte dels negocis. Des de la patronal de l'oci nocturn, la Fecasarm, han lamentat que s'hagi tardat tant a resoldre el cas, ja que els empresaris han acumulat fins a 2 MEUR de pèrdues tenint els negocis tancats per ordre judicial.

Així mateix, han destacat que la magistrada fa pagar les costes als veïns del carrer Església que van denunciar els negocis per sorolls En la interlocutòria del jutjat, notificada aquest matí a la Fecasarm (que representa legalment els empresaris), la jutgessa accepta les al·legacions presentades per la defensa dels locals i de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i reconeix que no calen més proves perquè ha quedat acreditat que els locals compleixen amb la normativa vigent per poder funcionar.

Els empresaris havien justificat que, després de la primera denúncia, havien fet els canvis pertinents per complir la normativa però els veïns van demanar noves proves i informes per provar-ho. Unes proves que la magistrada no veu necessàries.

El secretari general de la Fecasarm, Sr. Joaquim Boadas, ha destacat la importància del fet que la magistrada dictamini que les costes referents a aquest darrer tràmit judicial les han de pagar els veïns. Segons Boadas, mai abans s'havia imposat a uns veïns demandants o denunciants les costes d'un procediment judicial derivat d'unes queixes per soroll contra un local d'oci nocturn.

A partir d'aquesta resolució, els serveis jurídics de la Fecasarm estudiaran la possibilitat de reclamar danys i perjudicis, ja que els propietaris dels locals (Gibs, Little Gibs i 900) han acumulat pèrdues per valor de més de 2 milions d'euros.