Els locals clausurats a Platja d'Aro sabran la setmana vinent si poden reobrir

Fa vuit mesos que es troben tancats per ordre judicial

La jutgessa que porta el cas dels tres locals clausurats a Platja d'Aro s'ha compromès a resoldre sobre la seva reobertura la setmana vinent. Els tres negocis estan tancats per ordre judicial des de fa vuit mesos i els propietaris asseguren que acumulen més de 2 MEUR en pèrdues.

Des de la patronal de l'oci nocturn, la Fecasarm, han lamentat que el procés sigui tan llarg perquè els locals fa mesos que compleixen tots els requisits legals que els havia imposat el jutjat però que "inexplicablement" encara no s'ha decretat la seva reobertura. El cas va canviar de mans després del trasllat de la jutgessa que portava l'afer. Els dos empresaris afectats protestaran cada matí davant el Palau de Justícia.

Els dos empresaris han protestat aquest matí a les portes del Palau de Justícia amb pancartes on es podia llegir: "Som famílies, no multinacionals. Volem justícia, reobrir ja!" i "Vuit mesos d'injustícia, prou ja. Volem reobrir". Els dos empresaris -propietaris dels històrics locals Gibs, Little Gibs i 900, situats al carrer Església- pensen repetir la protesta cada matí fins que la jutgessa que porta el cas resolgui sobre la reobertura dels seus negocis.


Des de la Fecasarm, han recordat que els locals estan clausurats per ordre judicial des del juny i, que després d'això, els empresaris ja van fer els canvis en aïllament acústic i d'altres normatives tal i com els demanava el TSJC. Per això, lamenten que malgrat que els locals ja compleixen la normativa no s'ha resolt sobre si poden obrir o no. A més, el secretari general i cap dels serveis jurídics, Joaquim Boadas, ha detallat que els veïns que van denunciar els locals no han presentat cap recurs a la petició de reobertura dels locals formulada per la defensa i els lletrats de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro.

Per això, han criticat que el tema s'hagi dilatat tant. Segons Boadas, un dels fet que ha fet que el cas s'allargui en el temps ha estat que l'afer va canviar de mans perquè la jutgessa que el portava va ser traslladada. Ara, després de reunir-se amb la nova jutgessa, la Fecasarm li ha arrencat el compromís que al llarg de la setmana que ve resoldria sobre si poden o no tornar a obrir.

Boadas ha reiterat a la nova jutgessa que, al seu entendre, no existeix cap motiu que justifiqui el manteniment del precinte dels locals, doncs ha quedat acreditat a través dels informes tècnics aportats a les actuacions que els negocis compleixen amb la legalitat vigent en matèria de protecció contra la contaminació acústica i que a més, compleixen amb cadascuna de les exigències imposades per l'anterior jutgessa que portava el cas.

Per això, el cap dels serveis jurídics ja ha avançat que reclamaran que s'indemnitzi els dos empresaris per danys i perjudicis.