Mor un escombriaire atrapat entre les comportes del camió

La víctima, de 41 anys, era veí d'Anglès

Un treballador de 41 anys d'una empresa de recollida d'escombraries de Santa Coloma de Farners Selva ha mort a quarts de deu del matí d'aquest dijous en quedar atrapat parcialment entre les comportes d'obertura d'un camió de recollida de brossa mentre estava fent el buidatge d'un contenidor de paper.

La víctima, veí d'Anglès, ha mort immediatament per la forta pressió de les comportes. Segons els Mossos d'Esquadra, l'accident laboral ha passat al carrer Millàs i Vallicrossa, al costat de la nau número tres. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat una ambulància i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Mossos d'Esquadra i tres dotacions dels Bombers. Els mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners i del Departament de Treball, d'acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

Una veïna que passejava el gos, la primera en sospitar

Els fets han passat pels volts de dos quarts de nou del matí a una zona coneguda com a can Mallador. Una veïna que passejava el gos ha estat la primera en sospitar que passava alguna cosa després de veure que el camió portava una mitja hora aturat al mateix lloc i amb el motor en marxa. Com que no duia mòbil, ha acudit a una casa de davant per trucar a emergències. Un dels propietaris, en Jordi, ha explicat que han trucat de seguida al 112. "Hem baixat i hem comprovat que ja no tenia pols i en deu minuts ha arribat l'helicòpter", afegeix.

L'home estava atrapat pel tronc, amb el contenidor de reciclatge de paper -no el de les escombraries com s'havia dit inicialment- aixecat a un metre de terra de forma que només se li veien les cames i els braços.

Pels volts de la una, el furgó judicial s'ha endut el cos. Fins al lloc s'hi ha desplaçat la comitiva judicial per recollir totes les proves i seguidament s'ha enretirat el camió de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, concessionària del servei de recollida d'escombraries i neteja viària.