L'acusat d'apunyalar mortalment un menor a Lloret diu que només el volia espantar

Assegura que es va defensar al veure que el volien atracar

El crim que ha arribat avui a l'Audiència de Girona va tenir lloc la matinada del 17 de juliol del 2011. El fiscal assegura que Thiebaud va assassinar la víctima amb premeditació, enfonsant-li una navalla a l'axila. Segons l'acusació, moments abans, uns amics del menor que es dedicaven a robar turistes amb l'ajuda de cinturons, l'havien agredit a ell i a un amic.

El processat, un jove francès de 23 anys, ha explicat una versió radicalment diferent davant del tribunal. Aquell estiu d'ara fa dos anys, ell i dos amics van decidir anar un cap de setmana a la Costa Brava per celebrar el seu aniversari. El grup va arribar a Lloret de Mar el 13 de juliol i es va allotjar en un hotel del centre del municipi.

Thiebaud ha explicat que, després d'aparcar el cotxe i abans de buscar hotel, va decidir endur-se tots els objectes de valor que duia al vehicle per precaució. A més del GPS i la ràdio, el jove també va agafar una navalla que guardava a la guantera. Segons ha dit, l'arma va ser un regal d'aniversari que li havia fet el seu avi quan va complir 18 anys. Sempre la portava amb ell al cotxe, tot i que mai abans l'havia feta servir.

Durant tots els dies que van ser a Lloret, els tres francesos seguien la mateixa rutina. Platja de dia i festa durant la nit i matinada. La nit del crim, Thiebaud ha relatat que tots tres es van beure una ampolla de vodka a l'hotel i que després van continuar la festa en una discoteca. Cap a les quatre de la matinada, i després d'haver begut uns quatre combinats, Thiebaud ha explicat que va decidir tornar a l'hotel.

A la discoteca, però, només va trobar un dels seus dos amics, Jeremy Puydebois. L'altre se n'havia anat. Aleshores, ells dos van decidir tornar a l'hotel. De camí, Thiebaud ha explicat que es van creuar amb un grup de menors, cinc o sis, entre els quals hi havia la víctima. L'acusat ha dit que els va veure agredir la gent que es trobava al carrer amb cinturons, però que ells dos van passar de llarg pel seu costat sense que els fessin res.

A la porta de l'hotel

Després de pujar a l'habitació, Thiebaud i Puydebois van decidir tornar al carrer per anar a prendre alguna cosa. I va ser just a la porta de l'hotel, segons la seva versió, quan es van topar de cara amb el grup de menors. Aleshores, un d'ells va donar un cop de cinturó a Puydebois i el francès va respondre amb un cop de puny que va fer caure l'altre a terra.

Thiebaud ha explicat que, de cop, tres nois el van encerclar i que també va rebre un cop de cinturó. Aleshores, l'acusat ha dit que havia sentit por i que va recular fins a quedar arraconat a l'entrada d'una botiga. Segons Thiebaud, els joves l'increpaven i, tot i que va clavar-li un cop de puny a un d'ells, els altres van tornar a ventar-li un cop de cinturó.

En aquell moment, Thiebaud ha dit que es va espantar molt, va sentir "pànic" i, tot de cop, va recordar que duia la navalla a la butxaca dels pantalons. De fet, i contradient el que diu el fiscal, l'acusat ha insistit en què la duia a sobre per casualitat i no perquè busqués brega.

Per desempallegar-se dels joves, Thiebaud ha explicat que va treure's la navalla i la va començar a brandar. Segons la seva versió, els altres però, en comptes d'espantar-se, encara es van mostrar "més agressius". Fins i tot, un d'ells va fer una passa endavant i el va amenaçar amb el cinturó.

L'acusat ha dit que no era conscient de què va fer perquè, a més d'anar borratxo, estava pres pel pànic. Tot d'una, va veure com els altres marxaven i el deixaven en pau. Aleshores va pujar de nou a l'habitació i allà va veure que la navalla estava tacada de sang. A preguntes del fiscal, Thiebaud ha dit que va ser llavors quan es va adonar que havia ferit algú, tot i que només es pensava que li havia fet "un tallet" perquè la fulla tenia "poca sang" .

Netejar la navalla i tornar a França

Per això, va netejar la navalla amb paper de vàter i se'n va anar a dormir. L'endemà, ell i els dos francesos van fer algunes compres, van dinar a Lloret i van enfilar el camí de tornada cap a França. Un mes més tard, la policia el va anar a detenir a casa seva. Fins aleshores, segons ha assegurat Thiebaud, en cap moment era conscient que havia matat ningú. A preguntes del fiscal, el processat també ha admès que allò que va passar va ser "molt greu" i que se'n penedia.

Ludwig Alexis Thiebaud s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per assassinat i a pagar una indemnització de 200.000 euros als pares del menor mort. Al cas també s'hi ha personat la família del menor i l'Ajuntament de Lloret. Tots dos, representats per Carles Monguilod, que s'adhereix a la petició del fiscal. L'advocat de Thiebaud, Manel Mir, sol·licita que se'l condemni a 11 mesos, qualifica els fets d'un delicte d'homicidi imprudent i demana que se li apliquin els atenuants d'embriaguesa i por insuperable.

A la banqueta dels acusats, a més de Thiebaud, també s'hi ha assegut Jeremy Puydebois. Per a ell, el fiscal demana una condemna de 400 euros per una falta de lesions (perquè va ventar un cop de puny a un dels menors). Durant la seva declaració, Puydebois ha admès haver agredit un dels nois repetidament, però també ha dit que en cap moment va veure què feia Thiebaud.

Segons ell, no va ser fins que van tornar a ser a l'habitació que Thiebaud va dir-li que havia fet servir la navalla. Però com que l'arma tenia poca sang, en cap moment van pensar que es tractés de res greu. Després de la seva declaració, i com que ha reconegut els fets pels quals l'acusen, el magistrat ha accedit a què no hagi de venir a totes les sessions del jurat, i ha avançat que en sentència li imposarà una multa per la falta de lesions.

El judici durarà tota la setmana. Es preveu que els set homes i les dues dones que formen el jurat es retirin a deliberar l'objecte del veredicte el dijous a la tarda.