Militars espanyols segueixen de maniobres al Pirineu gironí

És la segona vegada que se'ls observa a la Garrotxa

Ahir dijous, a dos quarts d’una del migdia, dos camions de l’exèrcit espanyol van travessar Olot (Garrotxa). Un equip d'Olot Televisió ha consultat el motiu de la seva presència preguntant als comandaments de la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà). Segons han informat, els vehicles estaven de pas, procedents de les maniobres que estan duent a terme al Pirineu gironí.

No és la primera vegada que es detecten soldats de l'exercit a la Garrotxa. La darrera vegada fou el juny de l'any passat, moment en que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ja en va denunciar la seva presència.

Des de la CUP Garrotxa no s'explicaven aleshores com es van poder concedir els permisos necessaris per tal de permetre la seva presència en aquests espais. La seva queixa era doble, ja que durant els mesos d'estiu es limita la circulació per tal de protegir el territori, evitar incendis, aglomeracions i d'altres accidents. "No es comprensible però, que des de les institucions competents es permeti a l'exèrcit de terra espanyol campar lliurament per un espai d’un alt valor ecològic i natural, podent malmetre l’entorn i provocar neguit i malestar entre les persones i famílies que s’acosten fins les valls per gaudir de la tranquil·litat i l’entorn de Sadernes", van apuntar des de la formació independentista.

La irrupció dels camions ahir pel centre d'Olot va causar recel entre els veïns que no entenien la seva presència.