La CUP denuncia maniobres militars a la Garrotxa

Demanen que abandonin el territori i ho consideren una "provocació"

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat que els darrers dies soldats de l'exèrcit de terra espanyol, amb uniforme de camuflatge i equipats amb material bèl·lic feien maniobres per les valls de Sadernes i altres punts de l'Alta Garrotxa.
 
Des de la CUP Garrotxa no s'expliquen com s’han pogut concedir els permisos necessaris per permetre la seva presència en aquests espais quan, a l'estiu, s'hi limita la circulació per tal de protegir el territori, evitar incendis, aglomeracions i d'altres accidents. "No es comprensible però, que des de les institucions competents es permeti a l'exèrcit de terra espanyol campar lliurament per un espai d’un alt valor ecològic i natural, podent malmetre l’entorn i provocar neguit i malestar entre les persones i famílies que s’acosten fins les valls per gaudir de la tranquil·litat i l’entorn de Sadernes", han apuntat.
 
Per aquest motiu, la formació independentista exigeix que l’exèrcit deixi de realitzar maniobres militars tant a l’Alta Garrotxa, així com en qualsevol altre indret de Catalunya.


Maniobres com les denunciades o els vols rasants efectuats per avions de combat de les forces aèries fa uns mesos pel Ripollès, així com les marxes matinals i les maniobres per Collserola "no deixen de ser percebudes com una provocació i un intent de fer demostració dels efectius militars dels que disposa l’Estat espanyol", apunten de la CUP.
 
Finalment des de la CUP Garrotxa rebutgen "la connivència i els silencis d’alguns regidors, alcaldes i consellers, els quals no diuen res davant de les maniobres i els exercicis militars que les diferents armes de les Forces Armades de l’Estat espanyol duen a terme en el conjunt del país".