Els desallotjats per l'incendi a Salt encara no poden tornar a casa

Els afectats han passat aquesta nit a casa d'uns familiars

L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha explicat que la família que va haver de ser desallotjada de casa seva a causa d'un incendi aquest dissabte al matí no podrà retornar al seu pis fins que els tècnics municipals revisin l'immoble aquest dilluns i comprovin que els afectats no corren perill.

El foc, que va cremar gran part de l'habitatge, va provocar el desallotjament provisional de 25 persones i una dona de 31 anys va haver de ser atesa a l'Hospital Santa Caterina de Salt per inhalació de fum. La família afectada ha passat aquesta darrera nit a casa d'uns familiars que viuen en el mateix bloc de pisos. Encara es desconeixen les causes del foc, que va cremar el menjador i dues habitacions.

El foc es va produir aquest dissabte al matí en un pis situat dins d'un immoble de quatre plantes ubicat al número 40 de la travessera de Santa Eugènia de Salt. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, 'avís del foc es va produir a un quart d'onze del matí i les flames es van poder controlar en poc més de deu minuts. L'incendi va cremar el menjador i dues habitacions del pis situat a la primera planta de l'edifici. A més, el fum també va afectar la resta de pisos superiors a través del pati de llums i, per aquest motiu, els Bombers van desallotjar preventivament 25 veïns del bloc. Una de les veïnes de l'edifici va haver de ser evacuada en ambulància en estat menys greu a l'Hospital Santa Caterina de Salt per inhalació de fum.

Al cap de poques hores, després que els Bombers revisessin i ventilessin l'edifici, els veïns van poder retornar a casa seva. No obstant això, la família que residia a la primera planta on es va originar el foc no van poder tornar a l'immoble i han hagut de passar aquesta nit a casa d'uns familiars que viuen en el mateix bloc on es va produir el foc. Aquest diumenge, la tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Salt, Anna Fuster, ha explicat que demà, dilluns, els tècnics municipals revisaran l'habitatge i determinaran si és habitable. En cas que els afectats no tinguin on anar, el consistori ha assenyalat que els Serveis Socials podrien fer-se càrrec de la seva situació i els oferirien un allotjament alternatiu.