Optimisme entre les estacions d'esquí gironines per les darreres nevades

Des de Vallter 2000 asseguren que aquesta podria ser una temporada "històrica"

La nevada d'aquest cap de setmana, que ha deixat uns 30 centímetres de neu pols al Pirineu gironí, ha animat les estacions d'esquí. Les instal·lacions asseguren que, fins ara, han mantingut unes "molt bones" xifres d'afluència. És el cas de Vallter 2000 que, des de principis de temporada i fins ara, ha augmentat un 300% el nombre d'esquiadors respecte el mateix període de l'any passat. "Si el temps acompanya podria ser una temporada històrica com la del 2008", ha apuntat el director de l'estació, Enric Serra.

A Vall de Núria ja hi han passat més de 10.000 esquiadors i subratllen que la nevada d'aquest cap de setmana permetrà arribar en bones condicions fins al final de la temporada. Pel que fa a l'estació de la Molina, la cap de premsa i comunicació de l'estació, Marta Viver, ha explicat que la temporada d'enguany va començar "molt aviat", un fet que va animar molts esquiadors de les comarques barcelonines i gironines. "Durant el Nadal vam rebre molts visitants i els hotels propers van fregar el 100%" d'ocupació. Ara, la nevada que ha caigut durant aquest cap de setmana permetrà mantenir les bones condicions de les instal·lacions", ha subratllat.

"És molt bo, som optimistes i creiem que aquesta neu ens beneficiarà", ha afegit Viver. Des de l'estació asseguren que molts grups ja han reservat data durant aquestes properes setmanes. L'estació de Masella també ha rebut uns 30 centímetres de neu pols durant aquest cap de setmana i, des de les instal·lacions, han ressaltat que la nevada ha estat "el millor regal possible" per celebrar el Dia Internacional de la Neu, que s'ha commemorat aquest diumenge 19 de gener.

D'altra banda, el director de l'estació ripollesa de Vallter 2000, Enric Serra, ha explicat que estaven "molt contents" amb les xifres obtingudes des del principi d'aquesta temporada. "Hem augmentat un 300% el nombre de visitants respecte l'any passat, si es manté el bon temps aquesta temporada podria ser històrica, semblant a la del 2005 o 2008", ha assegurat. Serra ha explicat que la nevada ha deixat entre uns 30 i 40 centímetres de neu pols a les pistes i això permetrà que els propers esquiadors puguin gaudir més d'aquest esport. "Sóc optimista, el que bé comença bé acaba", ha reflexionat.

Finalment, la cap de comunicació de Vall de Núria, Ruth Bover, ha explicat que des de finals del mes de novembre i fins ara, ja han passat més de 10.000 esquiadors, un 60% més que durant el mateix període de l'any passat. "La nevada ens dóna forces i ja ens permetrà arribar fins al final de la temporada", ha valorat. En concret, a Vall de Núria, la nevada ha deixat uns 40 centímetres de neu pols.