L'acte de suport a Aziz acaba amb quatre policies ferits i un detingut

Un grup de joves va trencar vidres de comerços i bancs

Quatre agents de la policia municipal de Girona han resultat ferits i un jove ha acabat detingut arran dels aldarulls que es van viure dimecres a la nit al centre de Girona.

Un grup de joves que protestava per l'expulsió al Marroc d'un activista de la PAH, Aziz Tarhzout, es van enfrontar contra quatre agents que custodiaven l'ajuntament. Els van llençar objectes, entre els quals algun embornal, provocant-los ferides i contusions. Dos dels agents han hagut d'agafar la baixa.

La policia municipal ha detingut un jove de 25 anys veí de Palafolls acusat de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions. Els joves han causat destrosses a bancs i comerços de la Rambla i també al mobiliari urbà.

Els fets van passar abans de la mitjanit de dimecres, quan un grup d'entre 25 i 30 joves va manifestar-se pel centre de la ciutat per protestar per l'expulsió de Tarhzout al Marroc. L'activista de la PAH va ser detingut el mateix dimecres per la policia estatal quan va anar a passar el control que fa cada 15 dies des que el març passat quan li van incoar l'expedient d'expulsió per no tenir permís de residència.

Després de la detenció, el seu advocat, Benet Salellas, va intentar impedir que el retornessin al Marroc interposant un habeas corpus però, finalment, el jutge va concloure que la detenció era legal i va autoritzar l'expulsió de l'activista, que precisament tenia un judici la setmana vinent per aquesta causa.

Els joves van estar hores a les portes dels jutjats de Girona, on es trobava l'activista, taponant les dues sortides per tal d'evitar que la policia estatal traslladés Tarhzout fins a Madrid, on aquest matí està previst que agafés un vol en direcció al seu país d'origen. La policia estatal va haver de demanar suport als Mossos d'Esquadra perquè no podia sortir de l'aparcament dels jutjats. Agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels mossos van anar fins als jutjats on van obrir camí perquè el cotxe que traslladava Tarhzout pogués sortir del garatge. 

Enfrontament amb la policia

Després d'això, els joves van començar a manifestar-se per la ciutat, fins arribar a les portes de l'ajuntament, a la plaça del Vi. Allà, dos agents estaven custodiant l'edifici quan es van veure envoltats per aquest grup de joves que, segons la policia, tenia actitud violenta i va començar a increpar els policies. També els van llençar objectes, entre els quals ampolles i també alguna tapa d'embornal.

Els agents van demanar el suport d'una altra patrulla i, poc després, dos efectius més de la policia municipal van arribar al lloc. Aquests agents també van ser envoltats pel grup de joves, que els continuaven increpant. Un dels agents va rebre cops al cap amb un objecte contundent, fet que li va causar una ferida oberta al cap, i l'altre va rebre diversos cops que el van fer caure al terra. Els manifestants van aprofitar que estava estès a terra per donar-li diversos cops de peu al coll. Com a conseqüència de les agressions, tots dos agents han hagut d'agafar la baixa, mentre que els altres dos presenten contusions a diversos punts del cos.

L'Ajuntament de Girona ha condemnat les agressions així com els actes vandàlics que el grup de joves van protagonitzar a diversos punts de la ciutat. Entre d'altres, dos entitats bancàries de la Rambla han aparegut aquest matí amb els caixers automàtics destrossats i amb diversos vidres trencats. Així mateix, alguns comerços també han patit danys als vidres i també hi ha hagut destrosses a mobiliari urbà, inclosa una cabina telefònica.

Un detingut arran de les agressions

Arran dels aldarulls, la policia municipal va detenir un jove de 25 anys i veí de Palafolls, Eloi V. S., com a presumpte autor dels delictes de desordres públics, lesions i atemptat als agents de l'autoritat. La policia creu que el jove detingut és l'autor del cop al cap que va rebre un dels agents.

Una vintena de joves s'ha concentrat des de primera hora del matí davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vista Alegre per donar suport al detingut.