Es manté la investigació per conèixer les causes de l'accident de l'ultralleuger a Roses

Ahir la jutgessa va realitzar l'aixecament dels cadàvers

Els Mossos d'Esquadra han explicat que, a partir d'ara, el cos policial català serà l'encarregat de localitzar i recopilar tots els efectes, vestigis i indicis que permetin continuar amb la investigació oberta per esclarir les causes i les circumstàncies de l'accident de l'ultralleuger de Roses que va acabar amb la vida dels dos tripulants.

Aquest diumenge a la tarda, el vaixell remolcador 'Punta Mayor' ha atracat al port de Palamós amb les víctimes la comitiva judicial s'ha encarregat de realitzar l'aixecament dels cadàvers. Els cossos es troben en un estat avançat de descomposició. L'arribada de les restes de l'ultralleuger ha generat molta expectació entre els veïns de la vila. El remolcador 'Punta Mayor' ha atracat al port de Palamós als volts de les quatre de la tarda amb l'ultralleuger i els cossos dels seus tripulants a bord. A partir d'aquí, el comandament de les operacions l'ha pres el cos de Mossos d'Esquadra que ha adequat el perímetre on es trobava l'aparell sinistrat per tal que la comitiva judicial pogués fer l'aixecament dels cadàvers.

El cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà, David Puertas, ha explicat que l'aparell serà enviat a una nau de Ports de la Generalitat a Palamós per si fos necessari un reconeixement judicial de l'aparell per esclarir les causes de l'accident.

Cap a les cinc de la tarda, i un cop la jutgessa del jutjat d'instrucció número 3 de Palamós ha ordenat l'aixecament dels cadàvers, els dos cossos han estat enviats a l'Institut Anatòmic Forense de Girona, on, segons ha explicat Puertas, els mossos custodiaran "tots els efectes, indicis i vestigis" que tenen fins el moment per continuar amb la investigació junt amb Aviació Civil per tal d'"esclarir les circumstàncies de l'accident".

Puertas ha evitat avançar quines han pogut ser les causes de l'accident, recordant que en aquest cas, els cossos fa molts dies que són a l'aigua, el que ha provocat que es trobin en un avançat estat de descomposició, i que l'estructura de l'aparell està molt feta malbé.