Ajornat el dispositiu per recuperar els cossos de l'ultralleuger

El cap dels GEAS a Girona ja havia alertat que la profunditat podia dificultar la seva recuperació

Les feines per rescatar els cossos dels dos tripulants de l'ultralleuger enfonsat a poc menys d'una milla del Cap Norfeu, a Roses, s'han ajornat fins demà dissabte per manca de llum. Tot i que el dispositiu s'ha posat en marxa aquest divendres a les nou del matí, els bussejadors no han sortit del port de Roses fins a quarts de tres de la tarda un cop s'havia assegurat la zona. Abans de sortir, el cap dels GEAS a Girona, Fernando Aguirre, ja ha alertat que l'operació era molt complexa per la profunditat a la que es troba l'ultralleuger i pel fet que els paracaigudes dels tripulants cobreixen totalment la cabina. Si les condicions ho permeten, el dispositiu es reprendrà demà a les nou del matí.

El cap dels GEAS a Girona, Fernando Aguirre, ja havia puntualitzat a l'inici de la jornada que no podien assegurar que els dos cossos dels tripulants de l'ultralleuger es poguessin rescatar avui mateix per la gran profunditat a la que està l'aparell i per altres condicionants afegits com que els paracaigudes d'emergència de l'ultralleuger cobreixen tota la cabina. De fet, tot i que la previsió inicial era rescatar l'aparell amb els cossos a dins, Aguirre ja ha avançat a primera hora que potser haurien d'optar per treure primer els cossos i desprès l'aparell.

Per garantir la seguretat dels bussejadors, el dispositiu preveia un màxim de 20 minuts de treball per bussejador als 87 metres de profunditat en que es troba l'aparell per cada immerssió que, comptant el període de descompressió, no superaria l'hora i mitja de durada. Un fet que limitava molt l'actuació dels bussejadors que al final han hagut de supendre les feines de rescat per manca de llum als volts de les cinc de la tarda.