Abandonen la recerca activa de l'ultralleuger desaparegut

Després de cinc dies sense resultats, esperen que pescadors i clubs nàutics els avisin si troben nous indicis

Bombers, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil han decidit abandonar la recerca activa dels dos ocupants de l'ultralleuger desaparegut diumenge al migdia. Els equips de rescat han pentinat per terra, mar i aire la zona compresa entre l'Escala i Begur, sobretot a les illes Medes. Després de cinc dies de recerca, i sense trobar cap rastre de l'aparell, la recerca activa no es reprendrà. Tot i això, els mossos faran passades aleatòries amb helicòpter i també s'han alertat pescadors i clubs nàutics perquè avisin si troben algun indici (roba o peces del fusellatge).

A més, també s'està pendent de rebre un estudi detallat sobre l'eco d'un radar que es perd a la zona del Cap de Begur el dia de la desaparició. A banda del què han explicat diversos testimonis que van veure l'ultralleuger sobrevolant les Medes, l'única pista amb què comptaven els equips de rescat és la informació rebuda des del mòbil d'un dels dos ocupants de l'aparell. A les 13.18, just abans que es perdés la pista de l'ultralleuger, la senyal de telefonia situava el telèfon dins l'àrea de cobertura de l'antena de l'Estartit.

Ara, els equips de rescat estan pendents de rebre un informe detallat sobre l'eco d'un radar que, aproximadament a la mateixa hora, es va perdre per la zona del Cap de Begur. Qui ha d'elaborar el document és el Servei Aeri de Rescat (SAR), amb base a Palma de Mallorca, i que va destinar un avió a pentinar aquesta zona del Baix Empordà.

Si apareix qualsevol nou indici, es tornarà a reprendre la recerca. Avui, però, i després de cinc dies, els equips de rescat s'han retirat de la zona i demà ja no hi tornaran de manera periòdica.

L'aparell s'havia enlairat diumenge a les dotze del migdia des de l'aeròdrom de Pals. A bord hi viatjaven una instructora de 48 anys, veïna de Torroella de Montgrí, i un alumne de 43, veí de Barcelona. L'ultralleuger havia de tornar cap a les cinc de la tarda.