Banyoles aconsegueix més de 780.000 euros per formar i contractar 78 persones

Són 8 programes cofinançats per la Generalitat, el Fons Social Europeu i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

L'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, amb el suport del Servei d'Ocupacio de Catalunya, podran destinar 785.000 euros en polítiques d'ocupació i formació que permetran donar feina a 78 persones, prioritàriament aquelles que estiguin sense feina, facilitant així la seva reinserció al món laboral. Es tracta d'un total de vuit projectes -Treball i Formació, Agents d'ocupació i desenvolupament local, el Programa Integral de foment de l'emprenedoria, Joves per l'ocupació, Projectes Innvoadores i Treballs als barris.

Tots ells s'han iniciat aquest desembre i estan cofinançats per la Generalitat, el Fons Social Europeu i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Els projectes que des de l'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal van sol·licitar i que han estat arovats incideixen en dos àmbits concrets. D'una banda, l'ocupació, la formació i la intermediació, i de l'altra, el desenvolupament econòmic local del territori. Les 8 subvencions suposen un fons de 785.941,83 euros que permetrà la contractació de 78 persones. Concretament, tècnics, monitors, personal administratiu i estudiants.

Els projectes adjudicats són: Treball i Formació, Col·laboració Social, Formació Ocupacional - FOAP, Agents d'ocupació i desenvolupament local- AODL, el Programa integral de foment de l'emprenedoria- Catalunya Emprèn, Joves per l'ocupació, Projectes innovadors i Treball als barris, concretament a la Farga. Tenen una durada que va des dels sis mesos fins als 18 mesos en funció de la modalitat.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que amb aquests projectes es podrà "formar prioritàriament a persones desocupades i, per tant, a augmentar les possibilitats de que puguin trobar feina" i al mateix temps "que les persones que actualment estan en actiu puguin millorar les seves competències professionals i tenir més possibilitats de promoció dins del mercat laboral".

El conseller comarcal d'Empresa i Ocupació, Josep Massanella, ha destacat el projecte Treball i Formació que s'executarà durant els primers sis mesos del 2014 que donarà feina a 6 persones de Banyoles i 13 de la resta de la comarca. En general les persones seleccionades faran tasques de manteniment. Massanella ha recomanat "que tothom que estigui buscant feina s'apunti a la demanda d'ocupació del SOC i que trimestralment renovi aquesta sol·licitut".

Queda pendent de resoldre's la subvenció d'un novè projecte sol·licitat des de l'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany.