La primera piscina mancomunada de Catalunya s'estrenarà a finals de gener

La compartiran Palamós, Calonge i Vall-llobrega

Les obres de construcció de la piscina mancomunada de Palamós, Calonge i Vall-llobrega (Baix Empordà avancen dins del calendari previst i ja es troben en la darrera fase dels treballs. En principi, les instal·lacions de més de 4.000 metres quadrats - que compten amb una piscina de sis carrers, saunes, sales de gimnàstica, bar i restaurant- s'estrenaran a finals de gener.

Un cop entri en funcionament, la nova piscina esdevindrà la primera a tot Catalunya que s'ha impulsat de forma mancomunada i que ha unit a tres consistoris de diferents colors polítics. El nou equipament donarà servei a uns 30.000 habitants i, actualment, l'empresa que ho gestionarà ja està comercialitzant les inscripcions.

En principi, segons els consistoris implicats, els treballs avancen tal i com estava previst i les obres finalitzaran a mitjans del proper mes de gener. Tot i això, la posada en funcionament del nou equipament no serà una realitat fins a finals de gener. Aquest divendres al matí, l'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, l'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, i l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, han visitat les obres acompanyats dels tècnics d'urbanisme dels respectius ajuntaments i dels responsables de l'obra.

Aquest nou complex esportiu es troba situat a la zona del Balitrà Est, dins del terme municipal de Calonge i a tocar de Palamós. Les instal·lacions, de 4.222 metres quadrats, inclouen una piscina de sis carrers, una piscina auxiliar, saunes, sales d'hidromassatge, de gimnàstica, musculació, un bar, un restaurant i una zona de serveis. La piscina coberta s'ha construït tenint en compte l'impacte visual que podria provocat, adaptant-se al terreny en pendent i amb una presència important d'elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural. El projecte també inclou la urbanització externa del nou equipament esportiu amb uns superfície de 3.755 metres quadrats amb tres pistes de pàdel, un aparcament i zones verdes.

Actualment, l'empresa que gestionarà el nou equipament esportiu ja està comercialitzant les inscripcions que es realitzen en el mateix espai de la nova piscina.