L’Ajuntament de Girona augmentarà la superfície de parcel·les d’horta a Santa Eugènia

S’incorporaran 9.800 metres quadrats més

L’Ajuntament de Girona incorporarà 9.800 metres quadrats més d’horts a les Hortes de Santa Eugènia. Actualment, s’està treballant per adequar les noves 70 parcel·les d’horta municipal que es posaran a disposició dels usuaris ben aviat. Amb aquest augment de superfície destinada a horts es podrà donar resposta a totes les demandes per tenir una parcel·la a les hortes que hi havia fins ara i, d’aquesta manera, es buidarà la llista d’espera existent.

Recentment, s’han posat a disposició d’entitats socials de la ciutat 27 parcel·les d’horts socials que, sumades a les que s’incorporaran properament, formen un total de 309 parcel·les amb una superfície total d’uns 48.775 metres quadrats.

Aquest augment notable de la superfície destinada a hortes municipals es deu al fet que l’Ajuntament té dues noves parcel·les en custòdia des del setembre del 2013. Les noves parcel·les que s’adequaran seran gestionades indirectament mitjançant el conveni de col·laboració que hi ha des de l’any 2009 entre l’Ajuntament de Girona i l’Associació d’Usuaris de les Hortes de Santa Eugènia.

“La nostra voluntat és recuperar i potenciar l’ús hortícola i de lleure d’aquestes parcel·les, per promoure’n la funció social i ambiental que tenen. Per això, aquesta ampliació de l’espai és una gran notícia tant per a les persones usuàries com per a la ciutat”, ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega.