1,6 MEUR per millorar la seguretat de la 'Carretera de la Vergonya'

Els treballs de la N-141e entre Anglès i Bescanó començaran al gener i s'allargaran vuit mesos

El Govern ha donat llum verd a les obres de millora de la seguretat viària de l'N-141e entre Anglès (Selva) i Bescanó (Gironès), que començaran a finals del gener vinent i tindran una durada de vuit mesos. Els treballs, que compten amb un pressupost d'1,6 milions d'euros, tenen com a objectiu proporcionar als usuaris un recorregut més còmode i segur.

Les obres que s'han previst consistiran, principalment, en la formació de sobreamples i la millora de diversos revolts i encreuaments, alhora que també s'actuarà en un punt de la C-63. L'N-141e entre Anglès i Bescanó té una longitud d'uns 11,5 quilòmetres i registra trànsits d'entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris.

En concret, es formaran sobreamples en l'N-141e al tram entre Anglès i Bescanó, sempre que sigui possible i tot aprofitant l'espai existent; es millorarà la seguretat en el creuament de la via verda amb la carretera N-141e a l'entrada d'Anglès i es regularà amb un semàfor el creuament de la via verda amb la carretera C-63, al nucli urbà de les Planes d'Hostoles.

També, es millorarà el traçat de dos revolts de la zona del Pou de Glaç, que inclou la formació d'una nova calçada amb vorals i carrils de major amplada; es milloraran els peralts de tres revolts a la zona de la Pilastra i s'eliminaran alguns accessos de la via verda a la carretera N-141e per evitar situacions de risc.