Rescaten dos escaladors ferits a Montagut i al Bruc

Un d'ells, ha caigut a la zona de la Desdentegada i ha patit una fractura de tíbia

El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han treballat aquest diumenge al matí en dos rescats de muntanya. D'una banda, a tres quarts de dotze del migdia, han rebut l'avís que una dona de 45 anys i veïna de les Preses (Garrotxa) havia patit una caiguda en una zona de difícil accés del Montpetit i s'havia fet mal al peu.

Els bombers han accedit fins al lloc amb helicòpter i, mitjançant un gruatge, han rescatat a la víctima. D'altra banda, a un quart d'una del migdia, un escalador, de 46 anys i veí d'Igualada, que es trobava a la zona de la Desdentegada, al Bruc, ha caigut i s'ha fracturat la tíbia esquerra. Ha estat evacuat en helicòpter i traslladat a l'Hospital de Sabadell.

Pel que fa a la primera actuació, l'avís d'alerta ha arribat al voltant de tres quarts de dotze del migdia. Els membres del GRAE d'Olot s'han activat per rescatar a una excursionista accidentada mentre practicava escalada a Montagut i Oix, a l'alta Garrotxa. La dona, de 45 anys i veïna de les Preses, es trobava a la zona del Montpetit, molt a prop de la població de Toralles, quan, per causes desconegudes, ha patit una caiguda i s'ha fet mal al peu.

Els Bombers han accedit a l'indret en helicòpter i han rescatat la víctima mitjançant un gruatge ja que la dona es trobava en una tartera de difícil accés. La víctima ha esta evacuada a l'hospital amb una possible fractura al turmell.

D'altra banda, la segona actuació d'aquest matí, s'ha realitzat al voltant de la una del migdia. En aquest cas han treballat conjuntament una dotació del GRAE de Cerdanyola i el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM). Ha estat un particular qui ha trucat per alertar que el seu company havia patit un accident mentre practicaven escalada a la Desdentegada. Els efectius han practicat les primeres cures en el mateix lloc dels fets i, posteriorment, l'han evacuat amb helicòpter a l'Hospital de Sabadell amb una fractura a la tíbia esquerra.