La muntanya frega la plena ocupació aquest cap de setmana llarg

Les estacions d'esquí catalanes han aplegat més de 100.000 esquiadors

Les nevades de les darreres setmanes han permès a les estacions d'esquí del Pirineu obrir les portes en dates relativament primerenques i això ha atret molts turistes cap a les comarques de muntanya. Les 11 estacions d'esquí de les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran han aplegat 65.000 esquiadors, mil més que el pont de fa un any, en què hi havia un dia més de vacances. Pel que fa al turisme rural, l'ocupació s'ha situat al voltant del 90 per cent, i als hotels de la zona de pistes s'ha arribat al 75% de places ocupades. A la demarcació de Girona els hotels del Ripollès i la Cerdanya han arribat al 80% i 90% d'ocupació. Les quatre estacions d'esquí gironines han rebut 41.000 esquiadors. El sector turístic de les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran ha complert les expectatives d'aquest cap de setmana llarg arribant als 65.000 esquiadors a les 11 estacions pirinenques, mil més que el pont de fa un any, en què hi havia un dia més de vacances.

El director del Patronat de Turisme de Lleida, Jordi Blanch, ha destacat que han registrat alts nivells d'ocupació, sobretot en turisme rural, on la mitjana ha estat del 85% amb puntes del 90% a les Garrigues i la Segarra. Als hotels de la zona de pistes s'ha arribat al 75% de places ocupades mentre que als càmpings -han obert la meitat- els bungalows han estat al 80%.

Aquest cap de setmana han obert Boí Taüll i Tavascan, les úniques estacions d'esquí alpí que quedaven a l'Alt Pirineu. També han obert les estacions d'esquí nòrdic d'Aransa i Virós a la VallFerrera. Pel que fa a Boí, l'estació de l'Alta Ribagorça, ha obert amb un creixement d'esquiadors, un 15% més que els últims dos anys, tornant a xifres del 2010, amb més de 5.000 forfets venuts durant aquest cap de setmana.

A la Cerdanya i al Ripollès l'ocupació ha fregat el 90%

A les comarques gironines la gran quantitat de neu i el bon temps ha fet que el gruix de turistes es concentrés al Ripollès i a la Cerdanya, on l'ocupació dels hotels ha fregat el 90%. Les quatre estacions d'esquí gironines han rebut 41.000 esquiadors i la gran majoria d'establiments de turisme rural de la Cerdanya han pogut penjar el cartell de complet. La Garrotxa ha arribat a un 75% d'ocupació seguida per la Costa Brava, que ha arribat al 60% d'ocupació, la mateixa xifra que ha assolit la ciutat de Girona. Gran part de les reserves s'han fet a última hora i les estades mitjanes s'han limitat a una o dues nits.

A Tarragona el turisme s'ha concentrat a les comarques d'interior

Els turistes que han visitat la demarcació de Tarragona aquest Pont de la Constitució s'han declinat per les comarques d'interior, com el Priorat, la Terra Alta, o la Conca de Barberà. Aquestes tres comarques han registrat els percentatges més alts d'ocupació, més del 90%. En canvi, hi ha hagut una lleugera davallada de l'ocupació, respecte l'any passat, tant a la costa de Tarragona com al Delta de l'Ebre.
A Salou, Cambrils i La Pineda s'ha mantingut el 60% d'ocupació de l'any passat, tot i que hi havia un 40% menys de places ofertades. Destaca la celebració de l'Spanish Open Salou 2013 de balls de saló, que ha aplegat més de 8.000 persones. Al Delta de l'Ebre no s'ha assolit el 70% d'ocupació, malgrat que hi ha hagut forces reserves d'última hora. De fet, segons Lola Gómez, portaveu de l'associació Aturebre, un dels factors que ha jugat més en contra de l'ocupació hotelera al Delta ha estat la neu.