La Diputació es reuneix amb els municipis afectats pel foc del Baix Empordà

La trobada és per a planificar la neteja de les lleres i la recuperació d’espais naturals

La Diputació de Girona, la Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Empordà es van reunir dilluns amb els alcaldes dels sis municipis afectats pel darrer incendi del Baix Empordà de cara a planificar les accions que cal desenvolupar. En aquesta primera trobada, que va tenir lloc a la seu del Consell, a la Bisbal d’Empordà, ja va quedar patent la necessitat de netejar les lleres dels rius i les rieres i de recuperar espais naturals.

L’objectiu de la trobada era conèixer les demandes del territori i oferir una acció conjunta de totes les institucions amb la coordinació del Consell Comarcal del Baix Empordà. En aquesta primera reunió, totes les parts ja van deixar clara la necessitat de treballar conjuntament per planificar les accions que cal desenvolupar. Es preveu que aquest pla de treball es presenti en breu.

Durant la trobada, totes les parts van valorar positivament que en l’incendi no hi hagués hagut cap víctima humana, es va agrair el suport de l’Ajuntament de Camallera, on es va instal·lar el centre de control, i es va reclamar una especial atenció a la neteja de les lleres de les rieres. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat ja va informar que ha desenvolupat algunes de les actuacions més urgents.

La Diputació de Girona, per la seva banda, va oferir tot el seu suport als ajuntaments i, a més, va manifestar que planteja portar a terme de manera immediata diferents actuacions, en el marc del conveni amb “la Caixa” per a la recuperació d’espais naturals.

Dels ajuntaments afectats, van assistir a la reunió els alcaldes de Jafre, Joan Bonany; de la Pera, Josep Pi, i de Saus, Camallera i Llampaies, Bernardí Costa, així com regidors de Colomers, Foixà i Vilopriu. La Diputació va estar representada pel vicepresident i diputat de l’Àrea d’Acció Territorial, Miquel Calm; el diputat de Cooperació de Municipis Petits, Josep Sala, i el coordinador de Medi Ambient, Martí Pujals. Per part de la Generalitat hi havia els directors dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Josep Cortadellas; d’Interior, Albert Ballesta, i d’Agricultura, Vicenç Estanyol, així com el cap a la demarcació de l’ACA, Alexandre Rocas. El Consell Comarcal estava representat pel seu president, Joan Català, i el vicepresident, Jordi Soler, com també pel gerent, Francesc Brull, i les tècniques de l’Àrea de Medi Ambient, Mariona Virgili i Alícia Flores.