La Generalitat acusa la PAH de Girona d'allargar l'acord amb 'afany propaganístic'

Habitatge lamenta que s'estiguin "posant en risc" els avenços aconseguits les últimes setmanes

A poques hores que venci el termini que la Generalitat ha posat a les famílies que ocupen el bloc de Salt per abandonar l'edifici, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha acusat en un comunicat a la PAH de Girona de ser la culpable del bloqueig de les negociacions. Culpa a algun dels seus membres de voler "instrumentalitzar aquesta negociació" i d'utilitzar-la "amb afany propagandístic.

A més, també els acusa d'estar "posant en risc" els avenços aconseguits en les darreres setmanes, amb la demanda ara d'un local sense que s'hagi fet cap petició formal. El comunicat finalitza recordant que Habitatge "ofereix i oferirà" a les famílies de Salt "les mateixes solucions que a la resta de municipis".

El secretari d'Habitatge, Carles Sala, ha assegurat que "té la impressió" que alguns membres de la PAH de Girona, en clara referència a la seva portaveu Marta Afuera, "volen perllongar en el temps" una negociació que es podria haver tancat divendres passat amb un acord satisfactori per a les 15 famílies afectades. Un acord, ha afegit, que en aquests moments no és possible perquè les negociacions amb la PAH de Girona "es donen per tancades" i que obliga a buscar una solució individualitzada a les famílies a les que encara no se'ls ha assignat un nou habitatge.

Sala ha qualificat d'"inadmissibles" algunes declaracions de membres de la PAH dels darrers dies com les que asseguraven que la Generalitat havia reconegut que hi havia clàusules abusives en els contractes de cessió dels habitatges. Unes declaracions, ha dit, que han tirat per terra moltes setmanes de negociació.

El secretari d'Habitatge ha tornat a insistir que la Generalitat "no pot aplicar al bloc de Salt una situació diferent de la resta" fet que descarta, en principi, un reallotjament col·lectiu de les 15 famílies que actualment viuen al bloc perquè algunes d'elles no compleixen amb els requisits per optar a un habitatge protegit però amb les que es treballa "en solucions alternatives".

Segons Sala, de les 15 famílies, vuit ja tenen assignat a un habitatge protegit, i d'aquestes, les cinc que van presentar la sol·licitud en el termini marcat fins i tot ja l'han visitat. Per les que van fer la petició la setmana passada, Sala ha apuntat que se'ls oferirà un allotjament provisional fins que els habitatges que se'ls ha assignat estiguin condicionats.

Amb la resta de famílies, Sala ha assegurat que s'ha parlat individualment i que hi ha "certa garantia" que si es produeix el desallotjament se'ls "podrà oferir un sostre on anar".