Les famílies del bloc ocupat a Salt demanen més temps per negociar amb la Generalitat

Tanmateix expliquen que les converses "avancen de forma positiva"

La PAH de Girona ha demanat més temps a la Generalitat per seguir amb les negociacions per tal de reallotjar les famílies que actualment habiten al bloc ocupat de Salt. En aquest sentit la plataforma ha explicat que no troben adients algunes de les propostes de la Generalitat; com ara anar a una pensió o que dues famílies amb diversos fills menors convisquin juntes.

És per això que reclamen més temps per poder assignar un habitatge a totes les famílies que ara viuen a l'edifici ja que en aquests moments encara hi ha casos pendents de resolució.

Amb tot, apunten que les negociacions amb la Generalitat "avancen de forma positiva", però tot i així encara queden diverses unitats familiars a les que no s'ha ofert cap alternativa a dia d'avui. La Generalitat s'ha compromès a facilitar la cessió d'un local a Salt, per protegir i promoure el model convivencial i cooperatiu que ha practicat el col·lectiu de famílies residents al Bloc-salt.

La PAH explica que la Generalitat "va reconèixer en el seu moment que s'havia implicat en el cas molt tard", iniciant fa només unes setmanes la seva col·laboració per aconseguir alternatives que fessin efectiu el dret a l'habitatge, instat pel Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg (TDHE). “És imprescindible disposar del temps necessari per fer les coses ben fetes”, ha explicat Marta Afuera, portaveu de la PAH-Girona.

La PAH Girona és conscient que ara la Generalitat està fent un esforç amb l'objectiu que demà, abans de les deu del matí, totes les unitats familiars estiguin residint fora del bloc ocupat. A hores d'ara, però, "encara hi ha moltes qüestions no resoltes i que en cap cas garanteixen un habitatge adequat en unes condicions que respectin els drets bàsics de les persones", apunta la plataforma.