PP, ICV i la CUP reclamen la dimissió de Manel Toro per la seva imputació en el cas Manga

La resta de grups han donat suport al tinent d'alcalde de Figueres

Tres dels sis grups que formen l'oposició a Figueres han demanat aquest dimarts en el ple municipal la dimissió del tinent d'alcalde, Manel Toro, per la seva imputació en el cas Manga. PP, ICV i la CUP, han coincidit en que l'actual moment polític i social exigeix un gest de transparència fins que s'esclareixi el cas perquè "el compromís amb la ciutadania és inqüestionable".

De la seva banda, el PSC i ERC li han donat suport fins que s'obri el secret de sumari tot i que han reclamat "més transparència" al govern municipal per no "afectar la credibilitat" de la institució. Toro, que ha tornat a defensar la seva innocència, ha descartat dimitir perquè fins ara encara no s'ha pogut defensar.

Desprès que la setmana passada la jutgessa que instrueix el cas Manga, Pilar de Lara, decidís imputar vuit càrrecs gironins, entre ells el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, per tràfic d'influències i adjudicacions il·lícites, aquest dimarts el cas ha arribat al ple del consistori figuerenc on tres dels sis grups de la oposició han demanat la dimissió del regidor imputat.

Amb matisos i diferències en el to a l'hora d'expressar els seus motius, tant el PP, com ICV i la CUP, han recordat que l'actual conjuntura política i social que viu el país fa necessaris "gestos" per esvair qualsevol ombra de corrupció entre els càrrecs públics.

El regidor de la CUP, Joan Font, ha recordat que en el seu moment Manel Toro va ser apartat i no cessat dels seus càrrecs perquè va ser imputat policialment, i que ara, amb la imputació judicial, i en compliment del codi ètic que impulsa el consistori, hauria de dimitir per no interferir "en la lluita contra la desafecció política dels ciutadans".

En la mateixa línia, Xavier Monfort, d'ICV, ha recordat que en el seu moment ja van avançar que demanarien la dimissió de Manel Toro si se l'imputava judicialment i que arribat el moment, malgrat que els "dol", creuen que "pel bé de tots i d'ell mateix" el millor seria que delegués les seves funcions fins que s'esclareixi el cas.

Per últim, la portaveu popular, Mª Àngels Olmedo, ha recordat que el "compromís del PP amb la regeneració democràtica és inqüestionable", i és per això que ha demanat la dimissió del regidor perquè "els veïns de Figueres no es poden permetre aquests dubtes de corrupció.

PSC i ERC reclamen més transparència

Els portaveus del PSC i d'ERC, Pere Casellas i Mireia Mata, han donat el seu suport al tinent d'alcalde tot i que han lamentat que hagin conegut la seva imputació per la premsa i no pas pel govern municipal. En aquest sentit, Mata ha afegit que els hauria agradat tenir informació de "primera mà" per evitar "especulacions i malentesos" que, a banda d'afectar Manel Toro i el govern municipal, també malmeten la imatge de la institució. Al seu torn, Casellas els ha demanat "màxima transparència" i que no facin "més passos en fals".

Toro descarta dimitir

Desprès d'escoltar les intervencions dels diferents grups i de l'alcaldessa, Marta Felip, que li ha donat tot el suport "davant la manca de noves informacions sobre la seva imputació", Manel Toro ha descartat dimitir perquè la seva actuació, ha dit, ha anat sempre "en favor dels interessos de l'ajuntament i una bona prestació del servei públic" com quedarà demostrat, ha afegit, un cop pugui donar les explicacions oportunes davant un jutge.

Toro, que ha qualificat la situació que està vivint d'"abastament desagradable", ha lamentat que fins ara encara no s'ha pogut defensar i que quan el cridin a declarar serà per parlar sobre la conversa telefònica que va mantenir en el seu moment amb el gerent de l'empresa GRS, Alexandre Ros.

Sobre aquesta conversa, Toro ha dit entendre que en el seu moment l'imputessin policialment per aclarir els detalls de la mateixa, però no que ara i amb el cas encara sota secret de sumari desprès de tants mesos la jutgessa l'hagi imputat judicialment.