Yoigo oferirà cobertura 4G a Girona a partir d'aquesta setmana

La xarxa ofereix velocitats de descàrrega de fins a 1Gbit/s

La cobertura per a mòbils d'última generació (4G) arribarà aquesta setmana a la província de Girona de la mà de l'operadora Yoigo segons ha anunciat ella mateixa. El servei també estarà disponible per a les demarcacions de Tarragona, Castelló, Còrdova, Huelva i Biscaia.

En concret, els serveis de quarta generació mòbil de Yoigo estaran disponibles a Castelló de la Plana, Còrdova, Girona, Huelva, Tarragona, Reus, Barakaldo, Bilbao i Getxo, municipis que se sumaran a les províncies de Madrid, Màlaga, València, Barcelona, Alacant i Sevilla on aquesta xarxa ja està disponible.

La xarxa 4G de Yoigo, que s'ofereix als usuaris de l'operador sense cost addicional, arribarà a més de 22,5 milions de persones a final d'aquest any, és a dir, un 48% de la població nacional; a més, l'objectiu de Yoigo és cobrir amb 4G totes les ciutats de més de 70.000 habitants en el primer trimestre del 2014.

La tecnologia

En telecomunicacions, 4G (també coneguda com 4-G ) són les sigles utilitzades per referir-se a la quarta generació de tecnologies de telefonia mòbil. És el successor de les tecnologies 2G i 3G. La 4G està basada completament en un protocol IP, sent un sistema de sistemes i una xarxa de xarxes, que s'aconsegueix gràcies a la convergència entre les xarxes de cables i les xarxes sense fils.

Aquesta tecnologia pot ser utilitzada per mòdems sense fil, mòbils intel·ligents i altres dispositius mòbils. La principal diferència amb les generacions predecessores és la capacitat per proveir velocitats d'accés majors de 100 Mbit/s en moviment i 1 Gbit/s en repòs, mantenint una qualitat de servei (QoS ) de punta a punta d'alta seguretat que permet oferir serveis de qualsevol classe en qualsevol moment, en qualsevol lloc, amb el mínim cost possible.