El fiscal manté les penes de presó per a l'autor del tiroteig al bar Casa Pepe

Els testimonis podrien haver mentit a favor dels acusats

El judici del tiroteig mortal al bar Casa Pepe de Germans Sàbat la nit del 6 de juny del 2011, que va acabar amb la vida d'un jove, ha arribat a la fase final aquest dilluns amb l'emissió de les conclusions i els informes a l'Audiència de Girona. El fiscal, Víctor Pillado, manté les peticions de 36 anys de presó per a l'autor material del crim, Jesús Moynelo, i 34 anys per als altres cinc acusats a qui considera coautors de l'assassinat.

El lletrat de la família de la víctima també manté la mateixa petició de pena. Per altra banda, Pillado ha demanat al tribunal que s'investiguin les declaracions de sis testimonis que podrien haver mentit a favor dels acusats. En l'informe emès per el fiscal, Víctor Pillado, s'insisteix que el tiroteig no va ser només obra de l'autor material dels fets, Jesús Moynelo, sinó que també hi van participar els altres cinc acusats a l'hora de planificat l'atac.

Un altre aspecte que s'ha destacat és l'ús d'un rifle de caça major, utilitzat aquí per abatre porcs senglars. Pillado sosté que si es va optar per aquesta arma era de preveure que hi podia haver alguna víctima mortal tal com va acabar succeint. Segons els informes pericials i l'anàlisi de tots els indicis, es calcula que des que els acusats van arribar al bar fins a la mort del jove que estava celebrant un aniversari van passar uns dos minuts, un fet que demostraria que hauria estat degudament planificat.

Per altra banda, el fiscal considera que els acusats s'han posat d'acord a l'hora d'explicar els fets i sospita que alguns dels seus amics que han declarat com a testimonis han mentit a favor seu. És per això que ha demanat al tribunal que dedueixi el testimoni i envïi a instrucció les declaracions de sis persones sospitoses, que haurien estat al lloc dels fets, per tal que s'investigui si han comès un delicte de fals testimoni.

Les peticions de presó i d'absolucions

El fiscal manté les peticions de 36 anys de presó per a l'autor confés del tret qjue va matar un jove a Germans Sàbat el juny del 2011, Jesús Moynelo, i 34 anys per als altres cinc acusats a qui considera coautors de l'assassinat (Pedro i Bárbara Gómez Benavente, Iván i Antonio Jurado i Fransciso Ismael Mohamed). El lletrat de la família de la víctima, Carles Monguilod, també manté aquesta mateixa petició de pena.

Per la seva banda, el lletrat de l'autor material del crim, Benet Salellas, demana la petició d'una pena de 4 anys de presó per homicidi imprudent per a Jesús Moynelo, però ha modificat una part de l'escrit i la qualificació dels fets. Així, manté la pena de presó però assenyala que va ser un homicidi imprudent amb la concurrència d'un delicte d'amenaces alhora que demana que se li apliqui un atenuant d'arrebatament i un altre atenuant molt qualificat de confessió. Salellas no ha modificat la petició d'absolució dels seus altres dos clients que representa, Pedró i Bárbara Gómez Benavente.

El lletrat dels germans Jurado, Sergio Noguero, també manté la petició l'absolució, la mateixa petició que fa la defensa de Francisco Ismael Mohamed, el lletrat Manel Mir.

Al final de la sessió d'avui està previst que el cas quedi vist per a sentència, després de sis dies de judici a l'Audiència de Girona.