Tensió entre familiars i acusats al judici pel tiroteig del bar Casa Pepe

El nou Palau de Justícia estrena una cabina envidrada des d'on els sis acusats segueixen el judici

La tensió entre famílies ha obligat a extremar la seguretat en el judici pel tiroteig mortal al bar Casa Pepe de Germans Sàbat. Des que va començar el judici, dilluns, hi ha hagut un fort dispositiu policial per evitar enfrontaments però han extremat la cautela arran de la disputa i insults creuats que hi va haver dimecres durant una declaració.

Ara, els Mossos d'Esquadra separen el públic entre els familiars i amics dels acusats i els de la víctima. Dins la sala de vistes hi ha fins a deu agents uniformats, a fora el Palau de Justícia hi ha tres furgonetes de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i els sis acusats segueixen el judici des de 'la peixera', una cabina envidrada.

El primer dia del judici es va fer una inspecció ocular a l'escena del crim durant la qual hi havia d'haver els acusats però, ja per qüestions de seguretat, es va decidir fer-la només amb el tribunal, el fiscal i els lletrats tant de l'acusació particular com de la defensa.

Des d'aleshores, la tensió entre familiars i amics de la víctima i els dels acusats ha anat en augment. De fet, al llarg del judici hi ha hagut inclús alguns enfrontaments en els quals han participat els mateixos acusats. Com quan l'única acusada que no està en presó, Bárbara Gómez Benavente, va increpar familiars de la víctima durant un recés de les declaracions i els familiars van respondre a crits "d'assassina, assassina".

El magistrat que presideix el tribunal, Ildefons Carol, també s'ha vist obligat a cridar a l'ordre en més d'una ocasió quan, per exemple, el públic format sobretot per familiars de la víctima ha aplaudit per donar suport a algun testimoni o quan els acusats han fet escarafalls durant alguna declaració.

Des del primer dia hi ha hagut més presència policial del que és habitual en els judicis però els Mossos d'Esquadra han extremat la seguretat després de l'enfrontament que hi va haver dimecres durant una declaració. Els Mossos van acabar desallotjant la sala perquè els familiars de la víctima i els acusats van començar a insultar-se i increpar-se dins la sala. Després, bona part del judici es va fer a porta tancada.

Aquest dijous hi havia dubtes sobre si les sessions continuarien a porta tancada o si hi podria accedir el públic. Finalment, hi ha hagut audiència pública però els acusats han seguit el judici des de la 'peixera', una cabina envidriada, custodiat per quatre agents dels Mossos d'Esquadra. Dins la sala, sis agents uniformats més vetllaven per la seguretat i a fora hi havia tres furgonetes de l'ARRO, a més d'agents de paisà.

Segons el guió, demà serà el torn de les pericials i de l'autòpsia i el judici s'allargarà fins dilluns, quan les parts emetran les conclusions i els informes. El fiscal, Víctor Pillado, demana 36 anys de presó per a Jesús Moynelo, l'autor confés del tret que va matar un jove a Germans Sàbat el 6 de juny del 2011. El fiscal demana 34 anys de presó per als altres cinc acusats (Pedro i Bárbara Gómez Benavente, Iván i Antonio Jurado i Fransciso Ismael Mohamed). La mateixa petició de pena que fa el lletrat de la família de la víctima, Carles Monguilod.

El lletrat de l'autor material del crim, Benet Salellas, demana una pena de 4 anys de presó per homicidi imprudent per a Jesús Moynelo, i l'absolució per als seus altres dos representants, Pedró i Bárbara Gómez Benavente. El lletrat dels germans Jurado, Sergio Noguero, també demana l'absolució, la mateixa petició que fa la defensa de Francisco Ismael Mohamed, el lletrat Manel Mir.