Un doble concert porta a l'Auditori el nou treball de la SCCC amb adaptacions de musicals

70 músics acompanyats per Cris Juanico i Beth Rodergas interpretaran temes de 12 espectacles teatrals

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) aterra demà divendres i dissabte a l'Auditori de Girona per a presentar el nou disc "Llegendes del Musical", on s'hi poden trobar adaptacions de 12 obres de teatre musical. L'orquestra, dirigida per Francesc Cassú i acompanyada pels cantants Cris Juanico i Beth Rodergas, repassarà temes clàssics dels musicals de Broadway, el West End o Hollywood.

El director general de l'empresa Metalquimia -impulsora del projecte de la SCCC-, Josep Lagares, ha destacat aquest matí el treball que s'amaga darrera del llarga durada i com els ingressos que se'n derivin serviran per a retroalimentar el projecte i ajudar als nous talents musicals a desenvolupar la seva carrera. En aquest sentit, una part de la recaptació dels concerts de demà i dissabte anirà destinada a la fundació Astrid-21 dedicada a les persones amb síndrome de Down.

Lagares ha volgut fer èmfasi en l'increment de l'IVA cultural, demanat als responsables polítics que "reflexionin" davant una "aberració històrica" que posa en perill la continuïtat de les arts al país. Amb tot, ha volgut destacar el fet que malgrat la situació de crisi l'Auditori es troba ple en el concert programat per demà i es manté una ocupació del 70% pel dissabte. Les entrades es poden adquirir encara a les taquilles del recinte o bé a través del seu web.

Per la seva banda el director de la simfònica, Francesc Cassú, ha fet incís en el caràcter innovador de l'orquestra; "Som una simfònica però que no té res de convencional, això significa que no disposem de material per a treballar i ens és necessari crear nou repertori", ha apuntat. Amb tot, la SCCC ha procedit a arranjar musicals tan coneguts com Evita, Cabaret, El Fantasma de l'Òpera, Grease, My Fair Lady i Les Miserables, entre d'altres.

Beth Rodergas al seu torn s'ha mostrat molt satisfeta per la seva participació en la gravació del disc, destacant la seva faceta d'intèrpret i com es va iniciar en el teatre musical, qualificant l'enregistrament i els concerts com "un repte". Cris Juanico, que participa per segon cop amb la SCCC, ha volgut destacar la vessant pedagògica del projecte i la manera en que es potencia la música catalana i tot el que això comporta.

La SCCC actuarà una tercera vegada a Viladecans (Baix Llobregat) el 29 de desembre en un concert especial de nadales. De cares al 2014 la simfònica està en negociacions per actuar en algun dels festivals d'estiu com el Festival Castell de Peralada, on havien de participar aquest any però per motius d'agenda no va ser possible.