La veïna que va denunciar a la pianista de Puigcerdà recorrerà la sentència

El seu lletrat lamenta que el tribunal entri "en valoracions" i sosté que "no s'ha ajustat a les proves"

L'acusació particular vol recórrer la sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona que absol la pianista de Puigcerdà i els seus pares. El lletrat de la veïna, Tomàs Torrent, ha afirmat que estan "molt decebuts" amb el dictamen del tribunal i consideren que es tracta d'una sentència "parcial, injusta i no ajustada a dret".

"Entre 7 anys i mig de presó i l'absolució hi havia moltes opcions", ha afirmat l'advocat de la denunciant que sosté que el tribunal no ha emès una sentència en base a les proves recollides en al procediment. A més, lamenten que la sentència estigui "molt tenyida de valoracions" i recorda que la investigació del cas va començar a instàncies de la fiscalia de Medi Ambient.

El tribunal va absoldre la pianista i també els seus pares perquè considerava que no havia quedat acreditat que els tres fossin autors d'un delicte contra el medi ambient per contaminació acústica ni tampoc d'un delicte de lesions psíquiques per les seqüeles provocades en la veïna. Fiscalia i acusació particular demanaven pena de presó per als tres, pel perjudici que van causar en una veïna no insonoritzant l'habitació del piano i tocant diverses hores al dia.


Inicialment, la fiscalia demanava 7 anys i mig de presó, però al final del judici va rebaixar la petició a 1 any i 8 mesos. L'acusació particular va acabar demanant que condemnessin la pianista i els seus pares a 5 anys i mig. "De la petició inicial a l'absolució hi ha un bon tros, estem decebuts", ha afirmat el lletrat de l'acusació particular, Tomàs Torrent, que ha afegit que estan analitzant la sentència amb l'objectiu de presentar un recurs.

"Ens sembla una sentència injusta i no ajustada a dret", ha afirmat Torrent que ha lamentat que el tribunal entri "en valoracions" i, per exemple, en la sentència recullin que la pena sol·licitada era "desproporcionada" i concloguin que sis anys de procediment i tants dies de judici per a aquest delicte és exagerat. "Està molt tenyida de valoracions, no s'ajusta a la prova que tenien en mans", ha opinat el lletrat.

A més, Torrent ha recordat que el procediment penal no comença per una denúncia de la víctima, sinó per ordre de la fiscalia de Medi Ambient de Girona. També exposa que en procediment hi ha hagut altres organismes que han instat la família de Laia Martín a acabar amb les emissions elevades de soroll, com el Síndic de Greuges o l'Ajuntament de Puigcerdà. "Per nosaltres la sentència és clarament parcial, es decanta cap a un costat i allà es queda", ha afirmat Torrent que creu que el rebombori mediàtic creat al voltant del cas ha contribuït a tractar l'afer amb frivolitat.