Activada la prealerta del pla Neucat per la previsió de nevades als 200 metres

Delgado assenyala que la neu pot causar algun problema molt local però no afectarà serveis com el transport escolar

Protecció Civil ha activat aquest migdia la prealerta del pla Neucat per la previsió de nevades als 200 metres a partir del migdia al nord-est i al vespre a les comarques del sud del país.

Es demana que s'extremin les precaucions davant la possibilitat de nevades a cotes baixes i també per les temperatures que seran rigorosament d'hivern arreu del país, ja que se situaran per sota els 0 graus en molts punts. No es preveuen nevades importants, sinó que hi poden haver enfarinades que afectaran cotes molt baixes.

El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha assenyalat que la neu pot causar algun problema molt local però no es preveu que pugui afectar serveis com el transport escolar.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que a partir d'aquest migdia es puguin produir nevades febles i disperses a cotes superiors a 200 metres a les comarques del Maresme, Vallès Oriental, Osona, Garrotxa, Pla de l'Estany, Gironès, Selva, Baix Empordà i Alt Empordà. No seran nevades importants però localment sí que poden tenir alguna incidència a les zones més elevades d'aquestes comarques. Ja a partir del vespre i fins aquest dijous al matí, la previsió de nevades afectarà les comarques de l'extrem sud, el Montsià, Terra Alta, Baix Ebre i Ribera d'Ebre.

Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions davant la possibilitat de nevades a cotes baixes i també per les temperatures que seran rigorosament d'hivern arreu del país. Els termòmetres se situaran al voltant dels 0 graus i per sota en molts punts. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha assenyalat que la neu pot causar algun problema molt local, sobretot en els indrets més elevats, però que no es preveu que els enfarinades que es puguin produir afectin serveis com el transport escolar o altres activitats. Alguns municipis ja prenen mesures de precaució i, per exemple, els serveis municipals de Lloret de Mar o Blanes estan tirant sal a les vies.

Així mateix, davant el risc que les carreteres presentin glaçades per les baixes temperatures previstes, el Servei Català de Trànsit també demana que s'extremi la precaució en la conducció.