'Ens va encanonar a mi i al meu germà, no tinc cap dubte que volia matar-nos'

El germà de la víctima mortal del tiroteig a Germans Sàbat assegura que es va salvar perquè va esquivar un tret ajupint-se

El germà i la dona de la víctima mortal no tenen "cap dubte": l'acusat Jesús Moynelo va "encanonar" els seus objectius amb el rifle i va disparar amb intenció de matar.

Durant la segona jornada del judici pel tiroteig mortal al bar Casa Pepe de Germans Sàbat, els testimonis han descartat la versió del principal acusat, que va assegurar que va disparar intentant no tocar ningú i atribuïa la mort del jove a un "rebot" d'una bala.

A banda de Moynelo també hi ha cinc acusats més perquè les acusacions creuen que es van posar tots d'acord per anar al bar a matar els dos germans. El que va sobreviure ha assegurat que es va salvar perquè va esquivar un tret ajupint-se.

Tant al germà com la dona de la víctima mortal van viure el tiroteig en pròpia pell perquè el 6 de juny del 2011 al vespre estaven plegats a la terrassa del bar Casa Pepe celebrant un aniversari. "Celebràvem el meu aniversari, calculo que estàvem al bar una vintena de persones", ha explicat el germà de la víctima mortal. El jove ha explicat que va veure quatre del acusats baixant d'un cotxe davant del bar i que el següent que recorda és l'autor material dels trets, Jesús Moynelo, "encanonant-lo" amb un rifle.

"Quan el vaig veure li vaig dir: 'Dispara si tens collons', perquè pensava que l'arma era de fogueig", ha explicat el jove. Va trigar pocs segons en adonar-se que el rifle era de veritat i que Moynelo tenia intenció de disparar. "Quan em va encanonar vaig veure que era seriós i em vaig ajupir", ha explicat el testimoni. El jove ha assegurat que no té "cap dubte" que Moynelo sabia a qui apuntava i disparava amb intenció de matar. "Si no m'hagués ajupit, m'hauria matat", ha assegurat.

Des de terra, ha relatat que va sentir "tres o quatre trets" i que es va adonar que una de les bales havia impactat en el seu germà quan el va veure caient a terra. "Anaven a per nosaltres, ens ho havien dit per telèfon", ha explicat el jove que ha exposat que vint minuts abans del tiroteig, el grup del Pont Major els havia amenaçat amb matar-los a trets tant a ell com al seu germà.

"Sabien a què venien"

Durant la seva declaració, el jove ha descartat la versió que va donar Moynelo el primer dia de judici: que va disparar perquè els joves de Germans Sàbat els agredien llançant-los taules, cadires i ampolles i es va intentar "defensar". L'autor material del crim assegurava que no havia apuntat amb l'arma, sinó que havia disparat "enlaire" mirant de no tocar ningú.

"Sabien a què venien", ha afirmat la dona de la víctima mortal que creu que tots els atacants van anar fins a Germans Sàbat amb la intenció de matar els dos germans. Segons la noia, tots els acusats van actuar "amb rapidesa" i seguint un pla que tenien traçat prèviament. "La Bárbara deia 'Dispareu, maricons, que els teniu aquí davant' i en Pedro deia 'Vinga, vinga, que això ha de ser ràpid'", ha explicat la noia.

A banda de Moynelo, hi ha acusades cinc persones més. La dona i el cunyat de Moynelo, Bárbara i Pedro Gómez Benavente, els fills de Bárbara, Iván i Antonio Jurado i el cosí d'aquests, Francisco Ismael Mohamed. El fiscal i l'acusació particular creuen que tots es van posar d'acord per anar a matar els dos germans, amb qui Iván i Antonio Jurado estaven enemistats.

El judici es fa enmig de fortes mesures de seguretat i un dispositiu policial ampli. El magistrat que presideix el tribunal, Ildefons Carol, ha hagut de demanar tant als acusats com al públic -amics i familiars de la víctima- que guardessin silenci durant les sessions. Això no ha evitat que durant una pausa del judici els familiars i amics de la víctima i una de les acusades s'escridassessin. Bárbara Gómez Benavente, l'única acusada que no està en presó, ha insultat familiars de la víctima a les portes de la sala i això ha fet que un grup d'una quinzena de persones l'escridassessin dient-li "assassina".

Assassinat i temptativa d'assassinat

El fiscal del cas, Víctor Pillado, imputa a tots sis acusats un delicte d'assassinat i un altre de temptativa d'assassinat. Per als germans Jurado, Bárbara Gómez, Pedro Gómez i Ismael Mohamed Gómez, el fiscal demana 34 anys de presó. En el cas de Moynelo, l'acusació eleva la sol·licitud de pena fins als 36 anys perquè també li imputa un delicte de tinença il·lícita d'armes, ja que no tenia llicència per al rifle. El lletrat de l'acusació particular que representa la família de la víctima, Carles Monguilod, s'ha adherit a la petició de la fiscalia.

La defensa de l'autor material del tret demana una pena de 4 anys de presó per homicidi imprudent. Segons el lletrat Benet Salellas, Moynelo va anar fins al bar per advertir el grup de Germans Sàbat i aconseguir que deixessin en pau al seu afillat, a qui havien amenaçat de mort poques hores abans al barri.

Salellas també és l'advocat de dos acusats més, Pedro i Bárbara Gómez Benavente, per a qui demana l'absolució. El lletrat que s'encarrega de la defensa dels germans Ivan i Antonio Jurado, Sergio Noguero, també demana que els absolguin. La mateixa petició que fa Manel Mir, advocat del sisè acusat, Francisco Ismael Mohamed.