El tiroteig mortal al bar Casa Pepe de Girona, a judici

El fiscal demana 36 anys de presó per a l'autor material del tret

El tiroteig mortal al bar Casa Pepe de Germans Sàbat arriba a judici. L'autor material del crim, Jesús Moynelo, i cinc sospitosos més s'asseuran a partir de dilluns a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. El fiscal demana 36 anys de presó per a Moynelo i 34 anys per als altres acusats, a qui considera coautors de l'assassinat.

La colla dels acusats, que vivia al Pont Major, estava enemistada amb els de Germans Sàbat i tenien en el punt de mira dos germans. Segons el fiscal, la nit del 6 de juny del 2011 els acusats van anar fins al bar i Moynelo va acabar disparant contra els dos joves, que celebraven un aniversari. Un va rebre una bala al cap i l'altre va aconseguir esquivar els trets. Està previst que aquest dilluns declarin els sis acusats. Abans, però, hi haurà una inspecció ocular al bar que es va convertir en escenari del crim. Segons el guió, el judici s'allargarà fins dilluns vinent, quan les parts exposaran les seves conclusions i els informes. El cas no es jutja amb jurat popular.

L'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal apunta que el detonant del crim va ser l'enemistat que mantenien els dos grups de joves. Segons el relat del fiscal, Víctor Pillar, la tarda del 6 de juny del 2011 la colla de Germans Sàbat va anar fins al Pont Major per passar comptes amb un dels acusats, Antonio Jurado, que des de feia temps estava enfrontat amb la víctima mortal i el seu germà.

No el van trobar, però sí que es van creuar amb un amic del jove que no va trigar gaire en anar a explicar al grup del Pont Major -format pels sis acusats- que els de Germans Sàbat els buscaven per venjar-se.

Aleshores, segons recull el fiscal, tots sis processats es van posar d'acord per anar a matar els dos germans. Pels voltants de les deu de la nit, la colla del Pont Major va agafar dos cotxes i va anar fins al carrer Aneto de Germans Sàbat. Allà, al bar Casa Pepe, els dos germans hi estaven celebrant un aniversari en companyia de diversos amics.

Abans de pujar al cotxe Jesús Moynelo va agafar un rifle al qual -segons recull el fiscal- se li havia esborrat el número de sèrie "mitjançant un procediment abrasiu". A més d'ell, repartits entre els dos vehicles, també hi anaven la resta d'acusats: els germans Antonio (àlies 'Nini') i Ivan Jurado, el seu cosí Ismael Mohamed Gómez, Bàrbara Gómez (mare dels germans Jurado i companya de Moynelo) i Pedro Gómez. Tots ells, excepte Ismael Mohamed, tenien antecedents penals.

Tiroteig en un aniversari

Poc després de les deu de la nit, el grup es va plantar amb els dos cotxes al davant del bar Casa Pepe, perquè sabien que era el lloc on se solia reunir la colla de Germans Sàbat.  

Un cop allà, els acusats van baixar del cotxe. Jesús Moynelo ja portava el rifle a les mans i, instigat per Bárbara Gómez, "que li deia insistentment que disparés", va engegar tres trets contra els dos germans. El primer va impactar de ple contra el crani de la víctima i el va matar a l'instant. El seu germà, però, va poder esquivar les dues bales que anaven dirigides cap a ell.

Mentre Moynelo disparava, la resta d'acusats va dedicar-se a llançar un bat de beisbol i pals de fusta contra la resta de membres del grup de Germans Sàbat. "D'aquesta manera, van aconseguir evitar qualsevol acte de defensa, no només per part de les víctimes, sinó també d'altres que els volguessin ajudar", recull el fiscal.

Després, tots ells van tornar a pujar als dos cotxes i van fugir a tota velocitat de l'indret. Els Mossos d'Esquadra els van anar atrapant en les següents hores. Jesús Moynelo, Bárbara Gómez i Antonio Jurado es van entregar a la policia dos dies després de l'assassinat. Tots tres s'havien anat a amagar a una casa de Sant Esteve de Llémena (Garrotxa), on havien mig enterrat el rifle entre unes bardisses.

Tots sis, acusats d'assassinat

El fiscal del cas, Víctor Pillado, imputa a tots sis acusats un delicte d'assassinat i un altre de temptativa d'assassinat. Tot i que va ser Moynelo qui va disparar els tres trets, l'acusació pública considera que tots els processats són responsables del crim perquè tots ells "havien pres conjuntament la decisió" de cometre'l.

Per als germans Jurado, Bárbara Gómez, Pedro Gómez i Ismael Mohamed Gómez, el fiscal demana 34 anys de presó. En el cas de Moynelo, l'acusació eleva la sol·licitud de pena fins als 36 anys perquè també li imputa un delicte de tinença il·lícita d'armes, ja que no tenia llicència per al rifle. El lletrat de l'acusació particular que representa la família de la víctima, Carles Monguilod, s'ha adherit a la petició de la fiscalia.

La defensa de l'autor material del tret demana una pena de 4 anys de presó per homicidi imprudent. Segons el lletrat Benet Salellas, Moynelo va anar fins al bar per advertir el grup de Germans Sàbat i aconseguir que deixessin en pau al seu afillat, a qui havien amenaçat de mort poques hores abans al barri.

Salellas també és l'advocat de dos acusats més, Pedro i Bárbara Gómez Benavente, per a qui demana l'absolució. El lletrat que s'encarrega de la defensa dels germans Ivan i Antonio Jurado, Sergio Noguero, també demana que els absolguin. La mateixa petició que fa Manel Mir, advocat del sisè acusat, Francisco Ismael Mohamed.