La PAH dormirà davant de l'edifici de la Generalitat si es desallotja el bloc de Salt

La plataforma intentarà aconseguir un lloguer social per a les 14 famílies que viuen a l'edifici

Els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca dormiran davant de l'edifici de la Generalitat a Girona si s'executa el desallotjament ordenat des del Jutjat d'Instrucció número 3 de Girona a partir del pròxim dimecres.

Actualment hi viuen 36 persones -14 famílies i 17 infants- però de moment només s'ha ofert un lloguer social a cinc de les famílies. Des de la plataforma reclamen un lloguer social per a tothom i que es mantinguin juntes les famílies.

Així ho demanaran de nou en la reunió prevista amb tècnics de la secretaria d'Habitatge per aquest dilluns, juntament amb la petició que el Govern sol·liciti una pròrroga del desallotjament.

"Dormirem aquí a fora si ens desallotgen i no ens donen una alternativa". Així ho anunciat la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, davant de l'edifici de la Generalitat, on aquest matí han fet una protesta amb la presència d'unes cinquanta persones, entre elles les famílies que viuen actualment al Bloc de Salt ocupat.

Aquest dilluns estaven pendents d'una reunió amb tècnics de la secretaria d'Habitatge i la previsió és que es pugui fer aquesta tarda. La idea és insistir en la demanda d'aconseguir un lloguer social per a totes les 14 famílies que actualment viuen al bloc de Salt, ja que actualment s'ha ofert reallotjament a cinc d'elles. Des de la plataforma, reclamen que el bloc de Salt es converteixi en lloguer social i que es mantinguin juntes les famílies que actualment hi viuen.

El banc Mare Nostrum ja ha ofert a la plataforma un altre bloc de pisos per a lloguer social a Salt i des de la plataforma demanen poder asseure's amb la Generalitat i el banc per concretar els detalls d'aquesta possibilitat. Demà dimarts, també està previst que membres de la PAH es desplacin a Madrid per reunir-se amb representants de la SAREB per aconseguir que es destinin habitatges per a lloguer social. També es reuniran amb representants del banc Mare Nostrum.

La pròrroga del desnonament del bloc de Salt

Des de la PAH es vol evitar l'ordre de desallotjament del bloc de Salt que es pot fer efectiu a partir d'aquest dimecres i per això demanen al Govern que presenti un escrit als jutjats sol·licitant una pròrroga per així guanyar temps i poder seguir negociant un lloguer social per a totes les famílies. Precisament, en el ple del Parlament dels dies 4 i 5 de desembre es votarà una proposició que va entrar ERC i on es demana això i també que es negocïi amb la SAREB una oferta de lloguer social per a Salt i Girona.

Fins llavors, s'han fixat com a objectiu "resistir" al bloc de Salt almenys durant una setmana. "No podem tirar la tovallola", assenyalava aquest dilluns la portaveu de la PAH a Girona. Demà a la tarda està previst que s'obri el bloc per tal de rebre totes aquelles persones que vulguin donar-los suport per oposar-se de forma pacifica davant el possible desallotjament.

Durant la protesta d'aquest dilluns davant de la seu de la Generalitat a Girona, alguns dels concentrats han aprofitat per lliurar la sol·licitud d'inclusió a la taula d'emergències habitacionals del Govern davant el perill de ser desnonats. A Salt s'han rebut un total de 106 peticions.