650 joves es reuneixen a l'Assamblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

L'associació es vol posar al dia dins del marc legislatiu vigent, potenciar la qualitat i la formació

Girona ha estat l'escenari de la 37a Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG). 650 joves d'arreu del país s'han reunit aquest diumenge a l'Auditori de Girona per tractar el present i el futur de l'entitat.

El president de l'associació, Lluís Marco, ha ressaltat que l'associació vol actualitzar-se i posar-se al dia dins del marc legislatiu vigent, millorar la qualitat del mètode d'escolta i guiatge, potenciar els agrupaments locals i millorar la formació per potenciar l'existència de "lideratges socials humans i sensibles".

Durant l'assemblea també s'ha aprovat el pressupost global de l'entitat que arriba als 4 MEUR.

"L'assemblea general és l'acte més important de l'any per a la entitat", ha explicat el president o comissari general de l'associació, Lluís Marco. La reunió, que ha aplegat a 650 joves d'arreu de Catalunya, ha servit per reivindicar el paper de l'escoltisme i el guiatge en el context social actual. Avui en dia, la tasca educativa que realitza l'entitat arriba a més de 10.500 infants i joves mitjançant 147 agrupaments escoltes i guies que existeixen arreu del territori.

El president ha explicat que l'associació s'ha marcat a objectiu "actualitzar-se" amb el nou marc legislatiu vigent seguint l'ànima de voluntariat i millorar la formació que ofereixen als joves. "Cal que millorem el nostres mètode d'escolta i guiatge, eduquem infants i els donem les eines perquè puguin ser persones conscients, perquè creixen com a persones compromeses amb la societat", ha puntualitzat.

D'altra banda, l'associació també vol potenciar la seva presència a les demarcacions mitjançant les agrupacions i trobar noves estratègies de finançament. "La crisi també ens està afectant i som una entitat on tots els monitors són totalment voluntaris", ha detallat el president. Finalment, Marco també ha assegurat que treballaran per promocionar l'aparició de lideratges socials "més sensibles i humans".

Actualment, l'associació aplega 3.000 joves voluntaris que dediquen desinteressadament entre 36 i 90 hores mensuals (segons el càrrec) a l'entitat. "Si parlem amb el llenguatge que predomina avui en dia, l'econòmic, la nostra feina total equivaldria a 20 MEUR anuals", ha assegurat. En aquest sentit, l'associació ha fet una crida a les institucions polítiques. "Cal una aposta política clara per donar suport a l'associacionisme educatiu de base voluntària, creiem en l'educació com l'autèntic motor de canvi que generarà bons lideratges a Catalunya", ha explicat Marcos.

L'Assemblea també ha servit per aprovar diversos documents que marquen i fixaran el rumb de l'associació durant aquest curs 2013-2014 com el programa i el pressupost de l'entitat que arriba a 4 MEUR. La reunió de l'entitat ha comptat amb la presència de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig. "La vostra tasca és una revolució silenciosa, feta des de l'amor. En la situació que vivim, el país necessita gent com vosaltres: crítica, implicada i compromesa", ha explicat Reig.

Durant aquest dissabte, un dia abans que es realitzés l'Assemblea General Ordinària, els quatre agrupaments escoltes de la ciutat van organitzar activitats lúdiques com tallers, jocs, castells o balls per animar el cap de setmana.