Les obres d'ampliació de l'escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta es reprendran el desembre

Els treballs acabaran a l'estiu

La represa de les obres d'ampliació de l'escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta, al Pla de l'Estany, serà una realitat abans que acabi l'any amb la previsió que estiguin acabades el pròxim estiu. Aquest és el calendari que Ensenyament ha posat sobre la taula durant la reunió que ha mantingut aquest dijous amb l'Ajuntament i l'equip directiu i durant la qual s'ha donat un missatge de cautela ja que caldrà que tot vagi sobre el previst i no hi hagi nous entrebancs. L'abril passat l'empresa que havia de fer les obres va entrar en suspensió de pagaments i des de llavors els treballs van quedar aturats.

Després de mig any amb les obres d'ampliació de l'escola parades, es preveu que els treballs es puguin reprendre en les pròximes setmanes, segons ha confirmat Ensenyament a la comunitat educativa i al consistori, que han viscut amb incertesa el començament d'un nou curs escolar sense un calendari clar.


La situació s'hauria desencallat després que el setembre passat un jutge ordenés l'entrada de l'empresa adjudicatària en concurs de creditors. La constructora va anunciar fa pocs dies que podia reprendre les obres. La previsió amb què es treballa i sempre condicionat a que no sorgeixi cap nou entrebanc, és que les obres es reprenguin el mes de desembre i que per Setmana Santa, aprofitant que no hi haurà classes, es faci el trasllat a les tres noves aules. La resta de remodelacions s'acabarien de fer en els següents mesos de manera que l'ampliació estarà acabada el curs que ve.

"Som optimistes, sembla que finalment es reprendran les obres", assenyalava aquesta tarda el regidor d'Educació, Narcís Bartis. Les obres, llargament reivindicades pel creixement de població del municipi, tenen un cost d'1,7 MEUR i preveuen la construcció de tres aules, despatxos i una cuina i menjadors nous. També acollirà la biblioteca municipal. L'edifici es troba al nucli de Melianta.