Protecció Civil alerta d'una nova tongada de pluges intenses

El 112 ha atès 1.609 trucades des de l'inici del temporal i els Bombers han rebut 593 avisos

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'alerta del pla Inuncat davant la previsió d'una nova tongada de pluges fortes que aquest dilluns a la tarda-nit i dimarts a la matinada poden afectar especialment les comarques de Girona i el litoral i prelitoral central.

El telèfon d'emergències 112 ha atès un total de 1.609 trucades des de l'inici del temporal (276 del Vallès Occidental, 243 del Barcelonès i 156 del Baix Llobregat) mentre que els Bombers han rebut 593 avisos relacionats amb l'episodi de pluja, 138 dels quals aquest dilluns. Bàsicament són requerits per retirar arbres o branques caigudes, fer sanejaments i per acumulació d'aigua a la via pública, a terrasses o terrats.

Per acumulació d'aigua (més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores) s'allarga l'alerta fins demà al matí a les comarques del Berguedà, el Bages, l'Anoia, el Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès. Pel que fa a la intensitat (més de 20 litres en 30 minuts) seguirà afectant les comarques de Girona i durant la matinada de dimarts s'anirà reduint a les comarques del nord.


Onades de 4 metres a la Costa Brava

Les previsions sobre l'estat de la mar afectaran la costa central i nord amb mar de fons de l'est. A l'Empordà es podran donar onades superiors als 4 metres (mar brava) i del Garraf en amunt hi haurà maregassa amb onades d'entre 2,5 m i 4 metres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les dades de precipitació més significatives en les darreres 40 hores són els 125 l/m2 del cim Montseny, els 120 l/m2 de Vilanova del Vallès, els 116 l/m2 de Girona, els 105 l/m2 de Cabrils o els 103 l/m2 de Molló.

Dues carreteres amb cadenes i una tallada per inundacions

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest dilluns a la tarda hi ha les següents vies afectades per meteorologia adversa: la GIV-6226 a Garrigàs, tallada per inundacions; la BV-2115 a Castellet i la Gornal, amb pas alternatiu per esllavissades; i la BV-4024 a Bagà i la BV-4243 a Castellar del Riu, on és obligatori l'ús de cadenes.