Els pèrits analitzen el despreniment de roques d'ahir a l'Estartit

L'alcalde de Torroella reconeix que a la falda del Montgrí hi ha "perill permanent"

"Més que la caiguda d'una pedra semblava un terratrèmol". Així recorda en Ricard el moment en que una roca d'un metre cúbic va picar ahir diumenge a la tarda contra la paret exterior del seu domicili a l'Estartit.

Desprès de passar la nit en un hotel per precaució, el Ricard i la seva dona, així com dues famílies més, esperen l'informe dels tècnics de l'assegurança per saber si poden tornar a casa. Aquest matí, tècnics de l'ajuntament de Torroella s'han acostat fins el lloc dels fets per comprovar si hi havia risc de més esllavissades.

L'alcalde del municipi , Jordi Cordón, ha reconegut que el perill a la zona és "permanent" i que calen mesures d'urgència per evitar episodis d'aquest tipus.

Malgrat que durant tot el matí ha continuat plovent amb força a l'Estartit, els tècnics i geòlegs enviats per l'ajuntament de Torroella de Montgrí a la zona on ahir diumenge es va produir el despreniment d'una roca de grans dimensions que va caure al patí d'un habitatge, han considerat que més enllà del risc "inherent" en aquest sector del Montgrí no s'ha de témer una nova esllavissada.


Així, les famílies que aquest diumenge han passat la nit fora de casa com a mesura de precaució podran tornar-hi sense problemes. L'única que està pendent de l'informe dels pèrits de l'assegurança per fer-ho, és la que va rebre l'impacte de la roca a la paret exterior de casa seva. En principi, els tècnics municipals han conclòs que l'impacte no ha afectat l'estructura de l'immoble, però serà l'assegurança qui determinarà si poden tornar o no a casa seva.

En Ricard, el propietari de l'habitatge afectat, explica que els fets es van produir als volts de les sis de la tarda d'ahir diumenge quan van escoltar un soroll molt fort que s'acostava a gran velocitat. "Més que la caiguda d'una pedra semblava un terratrèmol", recorda. Ricard assegura que abans de l'impacte el terra "tremolava" fins que es va produir la col·lisió que va provocar un forat d'un metre de llargada a la façana posterior de l'habitatge, així com diferents desperfectes al jardí. Afegeix que fa vuit o nou anys ja va caure una roca a la casa del costat, però que llavors els danys van ser menors.

A banda de la roca d'un metre cúbic que col·lisionar contra l'habitatge d'en Ricart i la seva dona, una segona de similars dimenssions va quedar frenada per un mur de contenció tres cases més enllà.