Evacuen tres domicilis de Torroella de Montgrí per una esllavissada

Una pedra d'un metre cúbic del Montgrí ha caigut al jardí d'una casa i ha impactat contra una paret

Els serveis d'emergència han aconsellat a tres famílies del carrer Montseny de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) que passin la nit fora de casa. La pluja que no ha parat de caure en tot el dia ha provocat un despreniment a la paret del Montgrí. Una pedra d'un metre cúbic ha caigut fins al jardí d'una casa i ha acabat impactant contra una paret.

En declaracions d'aquesta nit, l'alcalde del municipi, Jordi Cordón, ha explicat que no hi ha hagut cap persona afectada pel succés, però per precaució s'ha demanat als ocupants d'aquests tres domicilis que passessin la nit en altres indrets. Aquest dilluns els serveis municipals inspeccionaran l'estat de la casa afectada i si hi poden haver noves esllavissades. Cordón explicava que atesa la seva composició, els despreniments en aquesta muntanya "no són estranys" quan plou. Aquesta vegada, una pedra de grans dimensions, d'un metre setanta per noranta, ha fet aconsellable que tres famílies abandonessin les seves llars per precaució.

Concretament, una de les tres famílies, que passarà la nit en un hotel, és la que ha patit el succés més directament, ja que habita la casa en què ha impactat la pedra. Les altres dues famílies hi són a prop, i per això s'ha cregut convenient que també deixessin buits els domicilis. Dormiran a cases de familiars.

L'alcalde de Torroella de Montgrí ha explicat que els serveis tècnics inspeccionaran aquest dilluns la muntanya per veure com l'ha afectat la pluja que ha caigut a la localitat durant tot el dia, sobretot tenint en compte que les prediccions meteorològiques indiquen que els pròxims dies pot continuar plovent.
  • Jordi Cordón defineix les dimensions de la pedra i on ha anat a parar © ACN