La companyia Transgourmet Ibèrica, amb seu a Vilamalla (Alt Empordà), ha adquirit el 100% de l’empresa gironina de distribució Dispuig. Fundada a Girona l’any 1994, està especialitzada a distribuir peix fresc, a més d’altres productes (com xarcuteria, formatges, carn, congelats, postres o cafè).
A banda, Dispuig també fileteja i prepara peix per a l’hostaleria. Actualment, factura més de 50 milions i té una plantilla de 160 treballadors. El director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, subratlla que la compra permet a la companyia “créixer amb un especialista del sector” i que l’adquisició “encaixa al 100% amb la nostra estratègia, que té entre els seus pilars el servei a l’hostaleria i el subministrament de producte fresc”.
Fundada a Girona el 1944, Dispuig factura anualment 50 milions d’euros (MEUR) i té una plantilla de 160 treballadors. La firma gironina està especialitzada a distribuir peix fresc i, entre els seus serveis, també en fileteja i fa preparats adaptats per a l’hostaleria. A més, Dispuig també distribueix altres productes com xarcuteria, formatges, carn, productes congelats, postres i cafè.
Dispuig té la seu a Girona, on compta amb una plataforma central de 4.000 m² i un magatzem de peix fresc de 1.400 m². A més, disposa d’una altra nau a Bolvir, des d’on cobreix la Cerdanya. Compta amb una flota de 70 vehicles -majoritàriament, camions- dels quals 45 distribueixen producte congelat i refrigerat, i els altres 25, peix fresc. Els clients de Dispuig es reparteixen entre totes les comarques gironines, el nord-est de Catalunya i el sud de França.
En un comunicat, Transgourmet subratlla que l’adquisició del 100% de l’empresa ofereix “un gran potencial” per a la companyia de Vilamalla, perquè suma “la trajectòria àmplia i consolidada” de Dispuig en el servei de ‘Food Service’ de distribució a l’hostaleria.
“Dispuig encaixa al 100 % amb la nostra estratègia, que té entre els seus pilars el servei a l’hostaleria i el subministrament de producte fresc”, destaca Lluís Labairu. “Aquesta adquisició ens permet créixer amb un especialista en el sector i líder a la seva regió, i reforçar el nostre compromís amb la qualitat i la proximitat”, hi afegeix el director general de Transgourmet Ibèrica.
Tercera operació aquest 2025
Aquesta és la tercera operació corporativa que Transgourmet Ibèrica formalitza aquest 2025. A principis d’any, la companyia de Vilamalla va crear amb Nudisco la societat Nuditrans (destinada a impulsar el negoci de supermercats de proximitat a la zona de Llevant). Arran d’aquesta aliança ja s’han inaugurat dos supermercats Kuups -a Novelda i a Algemesí- que se sumen als més de trenta amb què va néixer Nuditrans.
I al febrer, Transgourmet va adquirir el grup de distribució mallorquí Moyà Saus. La compra li va permetre incorporar dues plataformes logístiques, tres ‘cash&carry’ i una xarxa de supermercats tant propis com franquiciats. Amb aquesta operació, la companyia va reforçar la seva aposta per la distribució a les Balears.
Més de 1.220 MEUR
Transgourmet Ibèrica va tancar el 2024 assolint els 1.220 milions d’euros (MEUR) en vendes i va incrementar un 15% el seu benefici. La companyia, que es dedica a la distribució majorista a l’hostaleria i al supermercat de proximitat, va assolir un benefici net de 24,3 MEUR. Transgourmet Ibèrica compta amb 1.800 proveïdors i uns 210.000 clients (la gran majoria dels quals, 206.000, pertanyen al canal horeca; i els 3.400 restants, són de retail).
Actualment, compta amb una plantilla de més de 2.700 treballadors. Transgourmet Ibèrica, amb seu al polígon de Vilamalla, és propietat del grup suís Transgourmet (la segona empresa de distribució majorista d’Europa que, al seu torn, pertany al grup Coop). Aquest any, la companyia gironina celebra el seu centenari.