Foment destinarà uns 663.000 € per desdoblar l'N-II entre Pont de Molins i la Jonquera

El Ministeri té previst invertir 30 MEUR en aquest tram de 8,4 quilòmetres

El Ministeri de Foment ha formalitzat el contracte per a la redacció del projecte de desdoblament de l'N-II entre Pont de Molins i la Jonquera, segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). L'import del contracte d'adjudicació puja a 662.641,98 euros i el termini per tenir-lo redactat és de deu mesos. El Ministeri apunta que la previsió d'inversió per desdoblar aquest tram de 8,4 quilòmetres és de 30 MEUR.

El 28 d'octubre passat, el BOE ja va publicar també la formalització del contracte pel projecte de desdoblament entre la variant de Figueres i Pont de Molins per un import de 887.000 euros i una inversió de 35 MEUR per desdoblar aquest tram de l'N-II de 10,7 quilòmetres. L'objectiu d'aquest projecte de desdoblament de l'N-II entre Pont de Molins i la Jonquera és dotar la via de dos carrils per sentit separats per una mitjana de dos metres.

A més, es remodelaran les interseccions i enllaços existents i es reordenaran els accessos. Tots aquests aspectes, segons apunta el Ministeri, contribuiran a una millora de la capacitat i la seguretat a la via.

El projecte s'emmarca dins del pla N-II del Ministeri de Foment, que preveu millorar l'N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva -aquest projecte es va adjudicar al setembre passat-; la construcció de l'autovia A-2 entre Maçanet i Fornells de la Selva (Girona sud) -de moment, s'ha aprovat el projecte de construcció Maçanet-Sils, el tram Sils - Caldes de malavella està en fase de construcció i ja funciona el tram Caldes - Fornells-; l'ús de l'AP-7 lliure de peatge per moviments interns com la circumval·lació de Girona de l'A-2, i finalment la duplicació de l'N-II entre Vilademuls i la Jonquera.

En aquest cas, el 29 d'abril passat es va aprovar el projecte de construcció del tram Vilademuls - Orriols; al BOE del 15 d'abril es va licitar la redacció dels projectes dels trams de la variant de Figueres - Pont de Molins, que es va adjudicar el passat 28 d'octubre, i aquest dimarts s'ha formalitzat el contracte per a la redacció del projecte pel tram entre Pont de Molins i la Jonquera. Així mateix, s'esten redactant els projectes pels trams Orriols - Bàscara i Bàscara - variant de Figueres ". El tram entre Vilademuls i la Jonquera està inclòs al projecte dels dos enllaços a Pontós i Garrigàs, que e va aprovar el juliol passat.