Les fires de Girona reben més visitants però gasten el mateix que l'any passat

Els firaires analitzaran la davallada de visitants durant el dia de Sant Narcís

Durant deu dies, milers de persones han gaudit de les activitats, concerts, rutes i sortides que s'han organitzat per celebrar les Fires de Sant Narcís de Girona. A més, els visitants també han pogut passar una bona estona pujant a alguna de les 150 atraccions del Parc de la Devesa. Aquest diumenge, l'Associació de Firaires de les comarques gironines han fet balanç d'aquests dies. "Hem millorat perquè hem notat un augment de visitants que està molt relacionat amb el bon temps, tot i això, el volum de negoci s'ha mantingut similar al de l'any passat", ha explicat el portaveu de l'entitat, Francesc Cruz.

Des de l'associació ressalten que estan "satisfets". "Per a nosaltres que el negoci es mantingui igual que l'any passat és un triomf perquè totes les fires van de baixada i el sector està notant molt la crisi", ha explicat Cruz. En aquest sentit, el portaveu ha detallat que el sector va començar a notar la disminució d'ingressos ara fa quatre anys. "L'any 2012 vam notar una caiguda d'un 30% dels ingressos respecte l'any anterior, una davallada també influenciada pel mal temps que va fer", ha recordat.

Segons Cruz, les atraccions que es poden veure a les fires de Girona són algunes de les "més espectaculars" que es mouen per tot l'Estat."Les Fires de Sant Narcís són reconegudes com una de les millors fires de tot l'estat espanyol perquè hi ha atraccions que no es troben en altres llocs", ha afegit. Segons l'entitat aquestes atraccions de grans dimensions són les que atreuen més visitants. De mitjana, cada assistent es gasta entre uns 25 o 30 euros i les famílies acostumen a destinar uns 10 o 20 euros. Els dies que s'ha registrat més afluència de públic ha estat els caps de setmana i la jornada de Tots Sants. El sector però s'ha mostrat sorprès que durant la celebració del dia de Sant Narcís, patró de Girona, es notés una gran davallada de visitants.

"Volem fer un estudi amb la Fira de Mostres de la ciutat per analitzar què ha passat, veure si és que hi havien masses activitats o quins van ser els motius", ha comentat Cruz. D'altra banda, l'associació també té previst reunir-se amb l'Ajuntament de Girona per poder millorar el dia solidari quan totes les atraccions costen un sol euro. "Hem de fer que això no representi un retrocés important per als firaires però creiem que cada cop més aquesta iniciativa es pot convertir en una tradició", ha valorat.

Al mateix temps també volen tractar l'augment del 3% que el consistori gironí ha aplicat aquest any en la taxa que han de pagar els firaires per ocupar un espai a la zona de la Devesa. "El problema és que els preus no són unificats, uns firaires que van aconseguir el seu lloc mitjançant una subhasta ara fa més de 20 anys paguen més que uns altres que van arribar uns anys més tard", ha explicat Cruz.