Giraut nega les acusacions i amenaça amb querellar-se per calúmnies

El Consell de Presidència assegura que el canvi de plaça de Josep Maria Amargant està justificat amb informes jurídics i tècnics i s'ajusta al marc legal

El Consell de Presidència de la Diputació de Girona ha emès un comunicat on nega totes les acusacions fetes pel sindicat de funcionaris contra el president, Joan Giraut, i on amenaça amb querellar-se per calúmnies contra els impulsors de la denúncia. La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) va presentar una denúncia penal contra el president acusant-lo de prevaricar i no respectar la llibertat sindical per haver canviat de plaça el llavors cap de premsa i protocol, Josep Maria Amargant, que també és representant d'aquest sindicat. El Consell de Presidència defensa que totes les decisions es van prendre complint els marcs legals i defensades amb informes jurídics i tècnics.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) va presentar una denúncia la setmana passada contra el president de la Diputació, Joan Giraut, perquè considerava que s'havia extralimitat en les seves funcions i per "pressionar, fer xantatge, menysprear, limitar, anul·lar i destruir" la llibertat sindical. El sindicat vol que el jutge citi a declarar a Giraut com a imputat.

Segons el sindicat, el president va voler actuar contra un dels delegats sindicals, el fins llavors cap de premsa i protocol Josep Maria Amargant, des del moment que el 27 de juny va demanar informació sobre condicions laborals i sous de càrrecs de confiança. El sindicat interpreta que, després d'aquelles demandes d'informació, l'endemà el president va "prevaricar" perquè li va retirar les seves funcions tot i ser un funcionari de carrera amb plaça. Els arguments del Consell de Presidència.

La interpretació de la Consell de Presidència -format pel mateix Giraut i els tres vicepresidents- és molt diferent. Segons defensen en un comunicat, el president de l'ens "sempre ha actuat complint estrictament els marcs legals de referència i els informes jurídics i tècnics, que en cada moment han justificat les seves decisions".

En un comunicat, el Consell de Presidència defensa que la decisió de "reorganitzar l'àrea de Protocol i Premsa" i dividir-la en dues oficines es va prendre el 25 de juny. Per tant, abans que Amargant demanés per escrit informació sobre els càrrecs de confiança, una situació que es va donar el 27 de juny. Segons defensen, aquesta decisió de retirar-li les funcions de premsa i contractar una persona externa per cobrir aquestes competències "va ser per motius totalment aliens al càrrec de representant sindical del Sr. Amargant".

A més, en el comunicat justifiquen que fou el president de la Diputació qui, personalment va comunicar just l'endemà, el dia 26 de juny, a Amargant que dividia en dos l'oficina i li retirava les competències en premsa. La cúpula política de la Diputació reconeix que Amargant, en qualitat de delegat sindical, va presentar diverses sol·licituds d'informació el dia 27 de juny "en relació al personal eventual de la corporació" i que el decret de reorganització de l'Oficina de Premsa i Protocol es va signar l'endemà, 28 de juny.

Per últim, el comunicat expressa el desig del Consell de Presidència de què el procés es resolgui "en el termini més breu possible" i alerta que es reserven el dret d'emprendre accions civils i penals "per presentar les reclamacions corresponents per aquestes greus calúmnies contra els que en són responsables".