Es constitueix el grup permanent del Campus de Salut per assegurar que el projecte ''no s'encalli''

El principal objectiu és garantir la coordinació i comunicació entre tots els agents implicats

El grup permanent del Campus de Salut de Girona s’ha constituït aquest dimecres a la tarda amb la primera reunió de tots els actors que hi participen. El nou òrgan està format per representants de diferents departaments de la Generalitat, dels ajuntaments de Girona i Salt, de la Universitat de Girona (UdG), de la Diputació, de l’hospital Josep Trueta i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS).

El coordinador del grup, el doctor Ferran Cordón, ha destacat que l’objectiu que tenen és “vetllar perquè tot el projecte no s’encalli” i avanci segons el calendari previst. Cordón ha afegit que també volen assegurar la participació de tots els agents implicats, així com la col·laboració i comunicació entre les diferents administracions.

El grup permanent està presidit per la secretària general de Presidència, Eva Giménez Corrons, i integrat pels secretaris generals dels departaments d’Economia, Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Salut i Recerca i Universitats. Així mateix, en formen part el delegat de la Generalitat a Girona i representants dels Ajuntaments de Girona i de Salt, de la Universitat de Girona, de la Diputació de Girona, de l’hospital Josep Trueta i de l’Institut d’Assistència Sanitària. Tot plegat, sota la coordinació del metge gironí Ferran Cordón.

Aquest dimecres s’ha celebrat la primera reunió a la seu de la Generalitat a Girona. La secretària general de Presidència, Eva Giménez, ha indicat que el grup permanent “anirà fent seguiment de tots els treballs” per tal de “resoldre qualsevol entrebanc que pugui sorgir”.

En aquest sentit, el coordinador del grup, el doctor Ferran Cordón, ha afegit que s’encarregaran de fer avançar el projecte, i de fomentar la participació i la coordinació entre totes les administracions i institucions implicades. “La clau és tenir una taula per discutir i resoldre les dificultats que puguin sorgir”, ha assenyalat.

Cordón també ha indicat que la seva missió com a coordinador és “vetllar perquè el projecte no s’encalli”. “Seré el ‘solucionador’ de problemes, i si surt algun entrebanc que recau en el Departament de Territori, doncs els trucaré per intentar solucionar-ho”. El coordinador ha afegit que el grup es reunirà amb la periodicitat que calgui en funció de la fase que es trobi el projecte. “Potser serà mensual o potser cada dos mesos perquè no hi ha cap problema. Serà un grup obert, participatiu i ens anirem reunint sempre que sigui necessari”, ha recalcat.

Pel que fa al nou hospital Clínic de Barcelona i el temor d’alguns professionals que aquest projecte passi per davant del nou Trueta; Cordón ha assegurat que no tenia “gens de por”. “Són dos projectes prioritaris pel Govern i, per tant, no ha de passar per davant. A més, hauria de passar alguna cosa molt grossa perquè anem uns quants anys per davant del projecte del Clínic”, ha remarcat.

El projecte arquitectònic, a finals d’any

El pròxim 28 de juliol acaba el termini del concurs per a la redacció del projecte i la direcció de l’obra de la part assistencial del futur Campus de Salut. Està valorat en 25,37 milions d’euros. El procés es troba en la segona fase de licitació, en la qual s’ha convidat els cinc equips d’arquitectes i enginyers que van presentar les propostes més ben valorades a la primera fase.

La selecció del projecte guanyador el farà un jurat format per representants de diferents administracions i institucions, i està previst que es conegui abans d’acabar l’any. Després, l’equip que guanyi el concurs tindrà dos anys per elaborar la redacció del projecte definitiu.

El nou complex sanitari i universitari estarà ubicat entre Girona i Salt, i inclourà el nou hospital Josep Trueta, així com espais docents, de recerca i d’innovació impulsats per la Universitat de Girona.