Rècord històric de lloguer a Girona amb 827 euros de mitjana el primer trimestre de 2025

Olot és l'única capital de comarca gironina que redueix els preus

La ciutat de Girona ha arribat a un màxim històric en el preu del lloguer durant el primer trimestre del 2025, amb una mitjana de 827 euros mensuals, segons un informe elaborat per la Cambra de la Propietat Urbana. Aquesta xifra representa un augment del 22% respecte a l’últim trimestre del 2024, quan els preus es trobaven al voltant dels 677 euros. Tot i que en aquell període es va registrar una lleugera davallada, el mercat ha tornat a repuntar amb força.

En el cas de Figueres, els lloguers han pujat un 4,1%, mentre que a la Costa Brava l’increment ha estat del 2,3%. En canvi, Olot és l’única capital de comarca gironina on s’ha detectat una davallada dels preus, concretament de l’1,6%, situant la mitjana en 532,59 euros mensuals.

La mitjana de 827 euros a Girona iguala la mitjana catalana, però si s’exclou Barcelona, la mitjana de la resta del país és 100 euros inferior a la gironina. Tot i el nou màxim, la Cambra apunta que la tendència alcista que es mantenia des del 2022 ha arribat al seu final i que, en termes generals, els preus s’han estabilitzat a la demarcació.

Segons l’entitat, aquest increment demostra el fracàs de les regulacions de preus, però també subratllen que des del 2024 es percep una desacceleració. Aquesta estabilització es reflecteix en la modesta variació dels preus a escala territorial, amb pujades moderades i alguna lleugera baixada.

Pel que fa al nombre de contractes signats, Girona ha registrat una caiguda del 19,1% en comparació amb el darrer trimestre del 2024. En total, s’han signat 535 contractes nous durant els tres primers mesos del 2025, davant dels 661 de finals de l’any passat. A Figueres, la caiguda encara ha estat més pronunciada, amb un 25,3% menys de contractes. Des de la Cambra assenyalen que hi ha una tendència a la baixa en la formalització de nous contractes arreu dels municipis.

Tot i així, la comparació amb l’activitat dels darrers dotze mesos –entre l’abril del 2024 i el març del 2025– és menys preocupant: la davallada de contractes ha estat del 5,11% a Girona i del 7,01% a Figueres. L’informe conclou que aquesta reducció respon principalment a la manca d’oferta d’habitatge de lloguer.