Uns 1.200 gironins visiten l'Ajuntament durant la jornada de portes obertes

Per primera vegada s'han fet visites guiades teatralitzades

La tercera edició de la Jornada de Portes Obertes a l’Ajuntament de Girona l’ha consolidada com una de les activitats més populars de les Fires de Sant Narcís. Enguany, han passat pel consistori uns 1.200 gironins i gironines que han volgut conèixer de prop la casa consistorial del municipi durant la festivitat de Sant Narcís, el patró de la ciutat. La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha subratllat que “en només tres anys la Jornada ja s’ha convertit en una activitat molt esperada i amb molt bona acollida per part de la gent de Girona”. “La nostra voluntat amb la Jornada de Portes Obertes és obrir i acostar a la ciutadania l’Ajuntament, el seu patrimoni i la seva història i, veient la resposta dels gironins i de les gironines, podem constatar que és tot un èxit”, ha assegurat Marta Madrenas.

La novetat més destacada de la tercera edició de la Jornada de Portes Obertes ha estat la incorporació de visites guiades teatralitzades per les estances del consistori, que han tingut molt bona acollida per part dels visitants a l’Ajuntament. Les visites han anat a càrrec dels actors Meritxell Yanes i David Planas. Una altra de les novetats de la jornada ha estat la incorporació de la Sala Miquel Diumé al recorregut per l’Ajuntament, una sala polivalent destinada principalment a actes institucionals i rodes de premsa, que es va inaugurar el 5 d’octubre del 2012. A més d’aquest espai, els visitants han pogut passejar pel despatx de l’alcalde Carles Puigdemont, per la Sala de Junta de Govern Local, per la Sala Renart –designada amb aquest nom des de l’1 de març del 2013 en homenatge al pintor, restaurador i treballador municipal Ricard Renart-, pel Saló de Sessions, pel Teatre Municipal i pel Saló de Descans del Teatre Municipal.

Aquest any s’ha pogut visitar l’exposició “Els símbols del govern de la ciutat”, a la Sala Renart, en la qual es podia veure patrimoni històric del consistori, com ara la vara de l’alcalde o els espasins que lluïen els regidors anys enrere. Al vestíbul del Teatre Municipal, s’hi han exposat les diferents propostes que es van presentar al concurs del cartell de les Fires d’aquest any.

A més, enguany també s’ha comptat amb la participació del quartet de fagots del Conservatori de Música de Girona, Tutti Fagotti, que ha amenitzat l’arribada dels visitants al consistori interpretant un repertori divers de temes des de l’entrada de l’Ajuntament.