El pare mort a mans del fill era agressiu i solia dormir amb una destral sota el coixí

Continua el judici contra Carlos Soriano, que s'enfronta a 27 anys i mig de presó

Segona jornada del judici contra Carlos Soriano, que s'enfronta a 27 anys i mig de presó acusat d'assassinar el seu pare, robar-lo amb violència i estafar-lo continuadament. Aquest dimarts han declarat familiars. Un dels germans de l'acusat, que també és fill de la víctima, ha explicat que el seu pare era un home "molt agressiu" i que tenien una relació molt complicada. "Hi havia dies que estava bé, però sempre bevia molt i quan ho feia era molt difícil de tractar", ha explicat el fill de la víctima.


Aquest fill, l'ara acusat, el seu oncle i la víctima van conviure plegats un parell de mesos en un pis. La relació va acabar el Nadal, pocs mesos abans del crim. El testimoni ha explicat que durant aquells dos mesos hi van haver "discussions cada dia". L'última va ser el dia 5 de gener del 2011 i va acabar amb víctima i acusat marxant del pis. Segons el germà, aquell dia durant la discussió el pare va treure una destral i els va amenaçar.

De fet, l'oncle de l'acusat i germà de la víctima ha assegurat que el pare Soriano tenia "per costum" dormir amb una destral sota el coixí. Després d'aquest episodi, els dos germans també es van deixar de parlar. Segons ha relatat, uns mesos després el seu germà el va trucar, suposa que per tornar a fer les paus, però va decidir no agafar-li el telèfon. "Sempre el perdonava perquè el meu germà però poc temps després tornava a fer el mateix", ha explicat.

Víctima i acusat van marxar plegats del pis i van anar a viure al pis de Lloret on, mesos després, a finals de maig del 2011, Carlos Soriano va matar el seu pare. Segons la versió de l'acusat, ho va fer en defensa pròpia perquè el pare el va amenaçar abans amb un ganivet. La fiscalia sosté, en canvi, que van començar a discutir per diners i que el mòbil del crim era apoderar-se dels calés.

Després de matar-lo, va fugir de Lloret de Mar. Hi va tornar quan la immobiliària que gestionava el pis de lloguer el va trucar dient que els veïns es queixaven per males olors. L'acusat va assegurar que hi havia peix i marisc en descomposició dins el pis i que ho aniria a arreglar. Hi va tornar, va entaforar el cadàver del pare dins un armari i el va precintar. L'11 de juny la policia va entrar com a conseqüència de les queixes reiterades per la pudor i hi van trobar el cadàver.

A l'acusat no el van trobar fins a finals d'agost a Salou. Durant aquests mesos de fugida, va estar vivint a casa de dues dones, que aquest dimarts també han declarat. Segons han explicat, vivien dels diners d'elles i ell no treballava. De fet, sortia poc de casa. Una de les noies ha assegurat que l'acusat li va confessar que havia matat el seu pare però no el va delatar perquè n'estava "molt enamorada".

També han declarat dues germanastres de l'acusat, filles de la víctima. Han assegurat que el seu pare no les va maltractar mai però sí que hi va haver discussions i episodis de violència amb la seva mare durant els quals van haver d'avisar a la policia.