Judici a l'acusat de matar el pare a ganivetades i ocultar el cadàver a l'armari

El processat s'enfronta a una pena de 27 anys i mig de presó

Un tribunal popular jutjarà a partir de dilluns l'acusat de matar el pare a ganivetades i amagar-ne el cadàver dins un armari. El processat, Carlos Soriano, s'enfronta a 27 anys i mig de presó pels delictes d'assassinat, robatori amb violència i estafa continuada.

El crim va tenir lloc a finals de maig del 2011 al domicili de la víctima, situat a l'Avinguda de Blanes de Lloret de Mar (Selva). Segons el relat del fiscal, Soriano va discutir amb el seu pare -un home de 61 anys- i el va atacar amb una navalla, aprofitant que jeia en un sofà-llit i que no es podia defensar. Després de prendre-li diners i la targeta de crèdit, va embolicar el cadàver amb una bossa i el va encabir dins un armari.

El crim que ara es jutjarà a l'Audiència de Girona va tenir lloc fa dos anys i mig. Aleshores, l'acusat vivia temporalment amb el seu pare, que l'havia acollit al pis que tenia de lloguer a Lloret de Mar. L'habitatge estava situat al número 101 de l'Avinguda de Blanes.


El fiscal situa el crim entre els dies 21 i 25 de maig del 2011. Segons recull al seu escrit, el mòbil de l'assassinat va ser per motius econòmics, perquè Carlos Soriano va "exigir" al seu pare que li donés diners i aquest s'hi va negar. Aleshores, tots dos es van començar a discutir i l'acusat, de sobte, va treure una navalla tipus papallona i va començar a enfonsar-la repetidament al cos de la víctima.

El ministeri públic subratlla que Soriano va atacar el pare "amb intenció d'acabar amb la seva vida" i que va aprofitar que l'altre no es podia defensar. Sobretot, a causa de la diferència d'edat (el fill tenia 36 anys i la víctima, 61). L'home va morir al sofà-llit de l'apartament, després que Soriano li donés una ganivetada al coll i li seccionés la caròtida.

Després de matar el seu pare, el processat va registrar el cadàver i li va robar més de 500 euros en efectiu, la targeta bancària i les claus del cotxe. Abans de marxar de l'apartament, com subratlla el fiscal, Soriano va embolicar el cos "amb una bossa" i una estora, i el va entaforar dins un armari.

El cadàver no es va descobrir fins dues setmanes després. El dia 11 de juny, el propietari del pis va alertar la policia perquè feia dies que no veia el seu llogater. Una patrulla de Mossos d'Esquadra el va acompanyar fins a l'apartament i, un cop dins, van trobar el cos de la víctima. El cadàver desprenia una forta bravada perquè es trobava "en un elevat estat de descomposició".

Atrapat al Tarragonès

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir atrapar Carlos Soriano el dia 28 d'agost d'aquell any a Salou (Tarragonès). Per fugir de Lloret de Mar, l'acusat va endur-se el BMW del seu pare i, entre els dies 25 i 26 de maig, va arribar a retirar 1.960 euros del compte corrent de la víctima amb la targeta bancària. A més, també la va fer servir per pagar diversos peatges d'autopista.

El fiscal acusa Carlos Soriano -que ara té 39 anys- d'un delicte d'assassinat, d'un de robatori amb violència i d'un tercer d'estafa continuada. A més, considera que cal aplicar-li els agreujants de parentiu i d'abús de superioritat. En total, li demana una pena de presó que s'eleva fins als 27 anys i mig (dinou i mig per a l'assassinat, cinc per al robatori i tres per a l'estafa continuada).

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que el processat pagui una indemnització global de 181.298 euros. D'aquests, 180.000 són per a tres dels cinc fills que tenia la víctima (un d'ells ha renunciat a rebre cap compensació) i, els 1.298 euros restants, per al propietari del pis, que va haver de desinfectar l'habitatge i canviar mobles (el sofà-llit, el somier i l'armari).

El judici per aquest crim arribarà dilluns a l'Audiència de Girona. Al matí, la Secció Tercera -encarregada del cas- escollirà els membres del jurat. Es preveu que l'acusat declari a primera hora de la tarda. A partir d'aquí, i durant bona part de la setmana, una quarantena de testimonis, mossos d'esquadra i perits passaran per la sala de vistes. El tribunal preveu entregar dijous al matí l'objecte del veredicte als membres del jurat.