Un gironí intentarà tocar la bateria durant més de 122 hores

El músic ha començat aquest dissabte la gesta per aconseguir el Record Guiness

Convertir-se en l'home que més hores seguides hagi tocat la bateria de tot el món. Aquest és el repte que s'ha marcat el gironí David Ferrer que des d'aquest dissabte i fins al proper cap de setmana intentarà tocar la bateria sense interrupcions i superar el Record Guinness en aquest àmbit.

Fins ara, el títol el manté l'indonesi Kunto Hartono que va estar tocant la bateria durant 122 hores i 25 minuts sense parar l'any passat. El músic gironí s'ha preparat a consciència per realitzar aquesta gesta i compta amb un equip d'unes vuit persones amb un nutricionista, un psicòleg i un fisioterapeuta.

Durant aquesta setmana Ferrer s'alimentarà a base de batuts i barretes energètiques i gairebé no parlarà.

Durant aquesta setmana, un equip d'entre sis i vuit persones l'ajudaran amb tot allò que necessiti per assolir aquesta fita. En principi, Ferrer compta amb un fisioterapeuta, en Carles Galceran, una nutricionista i un psicòleg. A més també té el suport dels amics, el seu productor i la seva parella que no es mouran del seu costat. 

El bateria gironí porta sis mesos preparant-se per aquest repte. "Hem estat les últimes dues setmanes fent treballs musculars i parlant sobre tot allò que podríem fer durant aquests dies", assenyala el seu fisioterapeuta que aquest diumenge no ha volgut perdre's la oportunitat de mostrar-li el seu suport.

Segons ha explicat el seu equip, Ferrer pot descansar cinc minuts cada hora però el músic gironí ha decidit aglutinar aquest temps de descans i parar durant vint minuts cada quatre hores. "D'aquesta manera podem treballar més els músculs, ell es pot dutxar, descansar una petita estona, anar al lavabo o fer allò que necessiti", ha apuntat Galceran. El fisioterapeuta ha explicat que han decidit que utilitzaran una màquina que fa molta vibració per aprofitar al màxim els minuts que tenen i relaxar la musculatura perquè Galceran pugui continuar sense masses dolors.

"Molt concentrat i il·lusionat"

"Ell, avui, estava molt concentrat abans de començar, és un home molt fort psicològicament, s'ha preparat mentalment durant dies i ha fet un tractament de nutrició", han explicat els amics. En principi, el fet d'anar al lavabo o menjar no creuen que sigui un problema greu. "Ell s'alimentarà amb barretes energètiques o batuts que estaran a una temperatura exacte perquè el seu cos no hagi de fer masses esforços extra", explica Galceran. A més, s'ha marcat un horari i unes rutines perquè la fatiga muscular no li passi factura. "Fa molts anys que toca la bateria, sap com agafar les batutes perquè no li facin mal i s'ha seleccionat les cançons amb les quals ell se sent còmode i poden ajudar a controlar els seus bioritmes", ha detallat un altre dels seus amics, l'Eduard, que passarà els propers sis dies amb ell.

L'única cosa que fa patir al grup són els imprevistos. "Ens preocupa que pugui sortir alguna cosa tècnica o física inesperada", ressalten. Tot i això també tenen clar que els dies més durs seran els darrers. Si tot surt bé, divendres a la una del migdia el músic gironí assolirà l'actual Record Guinness que manté l'indonesi Kunto Hartono, qui l'any passat va tocar la bateria durant 122 hores i 25 minuts sense parar. Tot i això, Ferrer vol superar de llarg aquesta fita i espera finalitzar el seu repte dissabte a les deu del matí després de passar 144 hores seguides tocant la bateria. 

"Imagina't quantes cançons pot estar tocant, encara no sabem per què vol aconseguir-ho, haurem de preguntar-li dissabte", explica el seu amic Eduard.

Parlar amb monosíl·labs

I és que durant aquests dies, el músic no vol parlar massa - gairebé el mínim imprescindible- per no desgastar-se més. "Amb ell no es podrà parlar per això tot el que feia falta saber ho hem tractat abans, cal evitar malgastar energia amb coses improductives", ha detallat el seu fisioterapeuta. Fins i tot Galceran ressalta que no saben "com acabarà aquesta experiència". "Mai abans havia treballat amb algú que volia superar un Record Guinness", ha afegit. Per a l'ocasió, el local ha instal·lat un petit llit, com una llitera, i té a punt una dutxa i un lavabo.

Pel que fa al tema del control, uns notaris passaran durant aquests dies pel bar l'Impremta de Girona per assegurar-se que ningú fa trampa. A més, els seus companys hauran d'inscriure's en una llista i "fitxar" cada cop que entren i surten. En aquest sentit, la productora Can Granota que s'encarrega d'organitzar aquest procés, ha explicat que els interessats també podran seguir l'evolució d'en Ferrer i veure'l a la pàgina 'www.cangranota.com' mitjançant una càmera web que instal·laran al sostre del local. El bar romandrà obert al públic mentre duri aquesta marató musical.

Aquesta no és la primera vegada que un músic gironí també intenta aconseguir aquesta fita. L'any 2009, un jove de Sant Feliu de Guíxols, Víctor Sanmarini, també es va posar davant de la bateria per recollir diners per donar-los a la fundació que investiga el síndrome de West.