700 persones es reuneixen al bloc ocupat de Salt per impedir el desallotjament

La PAH ocupa l'edifici annex per allotjar als activistes

La PAH ha ocupat l'edifici annex al bloc de Salt per allotjar els activistes que han vingut d'arreu per donar-los suport. Aquest segon bloc, el número 93 del carrer Doctor Castany, s'ha omplert aquest vespre de sacs i màrfegues i s'ha convertit en un segon bastió de resistència.

La zona bull amb l'allau de solidaritat que ha portat més de 700 persones fins a Salt, amb l'objectiu d'impedir que demà a primera hora s'executi el desallotjament. Les PAH asseguren que el bloc alliberat al març s'ha convertit en la punta de llança de "l'emergència habitacional" que viu el país i estan convençudes que ningú els podrà fer fora.

Ja avisen però, que si el desallotjament s'acaba fent ocuparan altres pisos buits.

De l'àrea metropolitana de Barcelona, de l'Ebre, de Lleida i també de Madrid, la Rioja o de Palència. Aquesta tarda i al vespre han començat a arribar centenars d'activistes d'arreu de Catalunya i de l'Estat per sumar forces amb la PAH Girona i evitar el desallotjament del bloc de Salt, previst per dimecres a les nou del matí.

Per donar cabuda a les més de 700 persones que, segons càlculs de la PAH, han arribat al bloc de Salt, han ocupat l'edifici annex per tenir espai per allotjar-los. Un degoteig constant de gent carregats amb matalassos inflables, màrfegues i sacs de dormir anaven arribant a la recepció, on els distribuïen per habitacions. També portaven provisions i, sobretot, moltes samarretes verdes amb el logo d''Stop desnonaments'.

La PAH de Girona ha agraït el suport de tothom que s'ha "bolcat" amb el bloc de Salt i espera que dimecres al matí comptin amb el suport de "moltes persones més". La intenció és evitar que el desallotjament previst per dimecres al matí es dugui a terme. "El bloc de Salt és la punta de llança de la lluita de la PAH, el defensarem fins al final", ha afirmat el membre de la PAH Guillem Domingo.

A més, la PAH ja ha avançat que si finalment el desallotjament es porta a terme, ocuparan altres pisos buits per reallotjar les famílies. "Mireu al vostre voltant, hi ha un piló de pisos buits, mentre hi hagi famílies sense habitatge, ocuparem pisos", ha conclòs Domingo.